Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη κομπίνα με τα Ελληνικά πετρέλαια και την φτωχοποίηση του λαού


Μας προετοιμάζουν για την μη εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή πρόσφατων δημοσιευμάτων, που μας ενημερώνουν πως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι εξορύξεις πριν το 2020!!! Δηλαδή, την καταληκτική χρονιά, τότε που θεωρητικά θα έχουμε έλλειμμα μεγαλύτερο από όσο είχαμε όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, αλλά θα έχουμε χάσει ολόκληρη την κρατική περιουσία, ενώ ο λαός θα έχει πτωχεύσει σχεδόν στο σύνολό του και θα ζει οριακά και σε μεγάλη φτώχεια.

Για τότε, λένε τα δημοσιεύματα, ότι θα ξεκινήσουν οι εξορύξεις. Αυτή η τακτική είναι ένας στρατηγικός σχεδιασμός, φυσικά, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει την «ενημέρωση» δημιουργώντας «λογικά» οικονομικά αδιέξοδα, ωθώντας σε αποδοχή των μέτρων και ευελπιστώντας σε… «καλύτερες ημέρες»…!

Ελέγχοντας, όμως τα δημοσιεύματα, διαπιστώνουμε πως γίνεται μία τερατώδης προσπάθεια να πεισθούμε πως σήμερα δεν γίνονται αυτά που μας ανακοίνωσαν πως ήδη ξεκίνησαν (έρευνες για ορυκτό πλούτο)!!! Και αυτό είναι, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον αισχρό από εκείνους τους δημοσιογράφους που μετέχουν στην προσπάθεια διάχυσης ψευδών ειδήσεων.

Τι λέει η σχετική είδηση, που μάλιστα αναμεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;

Ο θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά τη Θάσου, θα παραμένει η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη. Με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020. Αυτό υποστήριξε ο διευθυντή Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα».
Ο κ. Γρηγορίου μιλώντας στην εκδήλωση κάλεσε τους πολιτικούς να μη βαυκαλίζονται με συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ, αλλά να κλείσουν τις τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία και να βγουν σε αναζήτηση επενδυτών.
Αναφερόμενος στο κόστος του παραπάνω εγχειρήματος είπε πως για κάθε περίπτωση θα απαιτηθούν κεφάλαια που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ. «Θα είμαστε ευτυχείς», υπογράμμισε, «αν εντοπίσουμε στο Ιόνιο, σε δέκα χρόνια από σήμερα, πέντε με έξι Πρίνους» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γρηγορίου τόνισε με έμφαση ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να τραβήξει το ενδιαφέρον των ξένων εταιριών ώστε να διαθέσουν χρόνο και χρήμα για έρευνα στη χώρα μας «πρέπει να πάψουν οι πολιτικοί να βαυκαλίζονται με δηλώσεις και συνεντεύξεις στα ελληνικά ΜΜΕ και να πάνε στο Λονδίνο και στον Χιούστον που είναι οι έδρες των εταιριών για να τις πείσουν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».
«Αυτή τη στιγμή στην Μεσόγειο», συμπλήρωσε, «υπάρχουν 124 περιοχές που ερευνώνται αλλά μεταξύ αυτών δεν υπάρχει ούτε μια ελληνική. Η Ελλάδα είναι η μαύρη τρύπα στην έρευνα του πετρελαίου, είμαστε μια ανυπόληπτη χώρα στο τομέα της έρευνας», για να προσθέσει αμέσως μετά πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια έρευνας στην Ελλάδα αλλά αν δεν ξεκινήσουν οι έρευνες θα ακούμε μόνο για γεωλογικές θεωρίες οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί».
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην χώρα είναι ότι υπάρχουν πολλά τεχνολογικά κενά στην υποστήριξη της έρευνας, χρονική υστέρηση στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με συνέπεια να υπάρχουν ασάφειες που αποτρέπουν τους επενδυτές.
ΑΜΠΕ

Στην είδηση δεν αναφέρεται, όμως, πως προ λίγων εβδομάδων μετακινήθηκε στην περιοχή γεωτρύπανο…! Δεν το ήξερε αυτό το ΑΜΠΕ; Δεν υπέπεσε στην αντίληψή του καμία φωτογραφία από αυτές που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο; Ή μήπως οι φωτογραφίες αυτές ήταν –για το ΑΜΠΕ- αποτέλεσμα φωτομοντάζ; Όσον αφορά τα τεχνολογικά κενά, που αναφέρονται, ναι μεν είναι σαφή, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα, εάν υπάρχει –φυσικά- η πολιτική βούληση για την επίλυσή του. Το ζήτημα της νομοθεσίας και για την ακρίβεια της υστέρησης του νομοθετικού πλαισίου, είναι ένα θέμα που απλά ξεσκεπάζει την σκανδαλωδώς αρνητική πολιτική προσέγγιση του συγκεκριμένου θέματος. Και εάν τα κοιτάσματα της Καβάλας είναι προ αχρηστίας (που δεν είναι...) και γιατί δεν γίνεται αναφορά στο κοίτασμα του Μπάμπουρα στην Θάσο; Γιατί δεν γίνεται αναφορά στην Ζουράφα (ή Λαδοξέρα) στην Σαμοθράκη; Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί αποφεύγεται ολόκληο το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και το Καστελλόριζο, για έρευνες; Αυτές οι περιοχές είναι γκρίζες, έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες που πρέπει να τις γνωρίζουμε ή οδηγούνται σε καθεστώς συνεκμετάλλευσης ή απώλειας από την Ελληνική κυριαρχία;

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην –εκούσια ή ακούσια- κατεύθυνση της χώρας προς ένα καθεστώς failed state. Και αυτό το καθεστώς τείνει να υλοποιηθεί και να εδραιωθεί λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής άρνησης να ενεργήσει ταχύτατα προς την κατεύθυνση δημιουργίας των κατάλληλων επιστημονικών επιτροπών που θα ελέγχουν την ικανότητα των ενδιαφερομένων εταιρειών για έρευνες υδρογονανθράκων αλλά και την ποιότητα των συγκεκριμένων ερευνών. Ήδη, στο γραφείο του πρωθυπουργού έχει κατατεθεί σχετική επώνυμη επιστολή, ενώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει κατατεθεί και ερώτηση για την πορεία σε failed state, έχει αναφερθεί καιτο Reuters.

Το ζητούμενο είναι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί την όσο το δυνατόν συντομότερη και ευνοϊκότερη – αποδοτικότερη για την χώρα εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες από εταιρείες που δεν ελέγχονται, ούτε για τις ακριβείς τοποθεσίες των ερευνών, ούτε για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προϋποθέσεις για ζημία του Ελληνικού κράτους, το ύψος της οποίας δεν θα είναι δυνατόν ούτε καν να υπολογισθεί!!! Και δυστυχώς, η ζημία αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο οικονομική. Ενδέχεται να είναι και περιβαλλοντική, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για εθνική ζημία και για την ακρίβεια απώλεια εθνικών χωρικών υδάτων…

Ήδη, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για παράξενες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στο νότιο Αιγαίο και που έγιναν αντιληπτές στην βόρεια Κρήτη. Κι ενώ είναι άγνωστοι οι λόγοι αυτών των μικροσεισμών, έχει σημειωθεί ύπαρξη στρατιωτικών αμερικανικών ερευνητικών σκαφών στο επίκεντρο της καταγραφείσας σεισμικής δραστηριότητας. Το σημαντικό –που δεν πρέπει να παραβλεφθεί- είναι πως ψιθυρίζεται χρήση πυρηνικών εκρήξεων, οι οποίες θα έχουν άγνωστα αποτελέσματα το υγρό περιβάλλον του νότιου Αιγαίου, όπως άγνωστο είναι το κατά πόσο καθαρά από ραδιενέργεια είναι τα νερά της ευρύτερης περιοχής…

Το σχέδιο, όμως, όπως αποκαλύπτεται από το ίδιο το ΑΜΠΕ είναι να επιμηκυνθεί ο χρόνος έναρξης εξόρυξης των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν ζητείται μία γενναία προκαταβολή από όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην εξόρυξη σε συγκεκριμένα σημεία Ελληνικής θάλασσας ή σε συγκεκριμένα σημεία της Ελληνικής ΑΟΖ; Γιατί δεν καθορίζεται ή έστω δεν ανακοινώνεται η Ελληνική ΑΟΖ; Τι θα συμβεί άραγε, εάν βρεθεί πλούσιο κοίτασμα εντός της Ελληνικής ΑΟΖ από μία ισχυρή (π.χ. αμερικανική) εταιρεία; Θα συναινέσουν οι διεθνείς αρχές στην Ελληνική της ταυτότητα ή μήπως θα προβάλλουν διάφορες αιτιάσεις; Τι ακριβώς θα σημαίνει σε οικονομικό επίπεδο κάτι τέτοιο για την Ελλάδα;

Επειδή τα ερωτήματα σχετικά με την γενικότερη καθυστέρηση στην έρευνα και ιδιαίτερα στην εξόρυξη των Ελληνικών υδρογονανθράκων γίνονται καταιγιστικά και βρίσκονται σε αντιστοιχία με την τάση φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, είναι λογικό να απορούμε στο γιατί επιδιώκεται αυτή η χρονική επιμήκυνση αξιοποίησης του Ελληνικού ορυκτού υποθαλάσσιου πλούτου και να προτάσσουμε το ερώτημα: μήπως μας θέλουν στην απόλυτη φτώχεια για να δεχθούμε τους «ευεργετικούς» όρους εξόρυξης του Ελληνικού πετρελαίου;

Η Ελλάδα με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου αποκήρυξε τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα και την ανεξαρτησία της ως κράτος. Και αυτό το γεγονός είναι μία παράμετρος η οποία συντείνει στον μη έλεγχο του πλούτου της χώρας από τους Έλληνες.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ
    ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
    ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ
    ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
    ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ
    ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Κωνσταντίνε !!!
    Απορώ γιατί διερωτάσαι ???
    Πασίγνωστη από χρόνια η ιστορία για Υδρογονάνθρακες και γενικά ότι ο αμύθητος πλούτος της Ελλάδας δεν πρέπει να εκμεταλευθεί από Ελληνες.
    Η φτωχοποίηση του Λαού είναι εσκεμένη για τον λόγο αυτόν.
    Οι κατάλληλοι διαχρονικά εθνοπροδότες είχαν και έχουν βρεθεί.....
    Τώρα γιατί ο Ελληνικός Λαός δεν αντιδρά......
    και ανέχεται όλο αυτό το αισχρό τσίρκο, είναι θέμα πλύσης εγκεφάλου και κατατρομοκράτησής τους από τα γλοιώδη ημεδαπά αθύρματα και τα διεθνή μέσα των οικονομικών δολοφόνων που έχουν στοχοποιήσει προ πολλού την Ελλάδα μας.
    Η τελευταία ελπίδα μας είναι να ξεσηκωθούμε όλοι μαζί και ενωμένοι, μακριά από κομματικές προσηλώσεις και να τους χαλάσουμε....την σούπα.
    Θα το κάνουμε ??? αργούμε πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο μας ελειπε με τους Αμερικανους, πυρηνικα και ......HAARP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέλληνες γιατί απορούμε; Τά ίδια τά πέραν τού Ατλαντικού αφεντικά , δέν αποκάλυψαν τούς σκοπούς τους; Μάς τό είπαν ξεκάθαρα: Είναι μικρή χώρα ή Ελλάδα γιά νά έχει υπό τήν κατοχή της καί νά εκμεταλλεύεται τόσο τεράστια κοιτάσματα. Τό 2020 θά συμβαίνει βεβαίως αυτά πού αναφέρει ή ανάρτηση. Θά είμαστε εντελώς εξαθλίωμενη χώρα καί λαός. Στρατιωτικές δυνατότητες νά υπερασπισθούμε τήν πατρίδα καί τό λαό μας καί τόν ορυκτό πλούτο μας, δέν θά έχουμε. Καθώς τό ΠΝ μέ τίς συνεχείς περικοπές αποσύρσεις σκαφών θά έχει μετατραπεί σέ ακτοφυλακή στήν καλύτερη τών περιπτώσεων. Η δέ ΠΑ σέ αερολέσχη επιτήρησης. Τά αρπακτικά οί τοκογλύφοι δανειστές τότε τό 2020 υπολογίζουν νά μάς αρπάξουν δωρεάν τά πάντα! Γι αυτό επιχειρούν νά μπλοκάρουν τώρα εξορύξεις καί εκμετάλλευση. Δέν πρέπει νά βρούμε χρήμα μή τυχόν καί τούς ξεχρεώσουμε. Τελευταία μας ελπίδα: Η γενική εξέγερση μας καί ή απελευθέρωση τής πατρίδας. Σέ λίγο φοβάμαι θά είναι αργά. Πολύ αργά... ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλαδα θα εκμεταλευτεί τους υδρογονανθρακες της. Προκειται μάλλον περι αστείου. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και με ποία κυβερνητική και κρατική και επιχειρηματική δομή θα γίνει αυτό αγαπητοί συνελληνες; Με τους υπάρχοντες πολιτικούς τεχνογνώστες. Μάλλον θα αστειέυεστε.

    Η εκμετάλλευση θα γίνει απο τους έχοντες την τεχνογνωσία είτε το θέλουμε είτε οχι. Νορβηγία, Αμερική. Και θα χρησιμοποιήσουν τους εγχώριους επιχειρηματικούς κύκλους, εθνικούς προμηθευτές, για την υποστηριξή τους. Ηδη αυτοί που ασχολούνται εδώ και χρόνια με την ενέργεια και το φυσικό αέριο έχουν πάρει θέση. Ψαξτε στο Ιντερνετ και θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και το μυρμηγκι θέλει να δαγκώσει αυτό που το πατά αλλά δεν έχει τύχη. Και τα μηρμηγκια είναι πολλά να φανταστεί κανείς.

    Με την υπάρχουσα δημογραφική κατάστση η Ελλάδα στην διεθνή οικονομια είναι σταγόνα στον ωκεανό ή μυρμηγκι και το πατάν κατα πως βούλονται.
    Ας ασχοληθούμε με τον πολιτισμό μας και το πνευματικό μας παρελθόν που είναι διαχρονικό και ας το αναδείξουμε αφού πρώτα το γνωρίσουμε και το αγαπήσουμε εμεί οι ίδιοι όπως οφείλουμε στους αρχαίους προγόνους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]