Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ισπανοί πολεμάνε για τα δικαιώματά τους… Εσύ;


Tο φωτογραφικό ρεπορτάζ που ακολουθεί (οι φωτογραφίες είναι από το Russia Today), αποκαλύπτει και αποδεικνύει τον αγώνα των Ισπανών κατά της εκεί πολιτικο-τραπεζικής χούντας. Εικόνες κρυμμένες από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, τα οποία, ακολουθώντας πιστά τον δρόμο των κατοχικών μέσων ενημέρωσης, θεωρούν είδηση μόνο όσα εγκρίνουν οι εντολές της τρόικας.

Εκεί, στην Ισπανία, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπειά τους, για τα δικαιώματά τους, για την ελευθερία τους και το αναφαίρετο δικαίωμα της επιβίωσης...
Εκεί, στην Ισπανία, οι πολίτες νύχτα και μέρα προσπαθούν στους δρόμους για να επανέλθουν τα αυτονόητα...
Εκεί, στην Ισπανία, άνθρωποι κάθε ηλικίας φωνάζουν και απαιτούν το δίκιο τους. ..
Εκεί, στην Ισπανία, οι πραιτωριανοί – ταγματασφαλίτες εκτελούν εντολές και τσακίζουν τον άοπλο λαό, που όμως δηλώνει παρών στην μάχη και τολμά να αγωνίζεται...
Εκεί στην Ισπανία, γνωρίζουν πως θα γίνουν σαν την Ελλάδα, αν δεν παλέψουν για όσα τους πήραν, αν δεν αγωνιστούν για τα παιδιά τους...

Εκεί, στην Ισπανία, δίνεται μία πρωτόγνωρη μάχη.

Εδώ, στην Ελλάδα, των νεο-ελλήνων η κατάσταση είναι οικτρή. Και δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος του δρόμου που μας έβαλαν να βαδίσουμε. Δεν είδαμε ακόμη την φρίκη που μας ετοίμασαν… Τη νιώθουμε, αλλά μένουμε απαθείς, φοβικοί και πανικόβλητοι. Δεν έχουμε ούτε το θάρρος να σηκώσουμε το βλέμμα μας απέναντι σε μία κυβέρνηση που ΔΕΝ εκπροσωπεί ούτε ένα πετραδάκι από αυτή τη χώρα.
Εδώ στην Ελλάδα, αν σήμερα σταυρωνόταν ο Χριστός, δεν θα είχε δίπλα του τους κλέφτες… Γιατί αυτοί θα είχαν πληρώσει τους στρατιώτες και θα είχαν διαφύγει.
Εδώ, σε αυτή την τραγική Ελλάδα, βλέπουμε ένα φοβερό παράδοξο: υπνωτισμένους και άβουλους ανθρώπους να προχωρούν στον όλεθρό τους!

Και όμως! Εδώ σε αυτή την Ελλάδα μπορούμε να νικήσουμε το θηρίο που μας απειλεί με εξαφάνιση. Εδώ, μπορούμε να αντιστρέψουμε τους όρους και να γίνουμε παγκόσμιος φάρος και παράδειγμα αγώνα για όλους τους λαούς που δέχτηκαν ή δέχονται την επίθεση των υπανθρώπων. 

Εδώ, στην Ελλάδα, θα δοθεί η τελική μάχη...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Φτάνει πια μ αυτά τα άρθρα. Οι άλλοι αυτό, οι ξένοι αυτό, εμείς? Απο τις πιο κλασσικες ελληνικές παθογενειες.
    Γιατί δηλαδη θα πρέπει να κανω οτι κανουν οι αλλοι? Έχουμε δικους μας ρυθμούς, δικές μας ανάγκες και δικά μας προβληματα. Καποτε θα πρεπει να αποκτησουμε τον τσαμπουκα να πουμε ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
    Ειδατε τους ισπανους μπατσους? Μπροστα στους δικους μας με την εξαρτηση πολεμου ειναι για γελια. 10 ανάρχια να στειλουμε στην ισπανια τους καναμε φετες.
    Ειδατε να χουν φλομωσει τον κοσμο στα ληγμενα δακρυγονα οπως εδω? ειδατε βαλτους προβοκατορες να διαλυουν τις πορειες? Αντιλαμβανεστε οτι η καταστολη στην Ελλαδα ειναι απιστευτα εντονοτερη? Αντιλαμβανεστε οτι δεν θελω να παλεψω επειδη δεν μου χει απομεινει κανενας τροπος? οτι μου χουν στερησει το δικαιωμα στη διαδηλωση? οτι στην τελευταια πορεια που πηγα φοβηθηκα για τη ζωη μου?
    Αντιλαμβανεστε οτι η ελληνικη κοινωνια δεν εκδηλωνεται επειδη εχει ενοχες? Οτι η σαπιλα ζει στο γειτονικο σου διαμερισμα? Οι ισπανοι αγωνιζονται επειδη ηταν υγιεις και το χανουν. Εγω να αγωνιστω για να συνεχισει να με καταστρεφει η σαπιλα? Για να αγωνιστουμε σαν συνολο πρεπει να χουμε κοινους εχθρους. Στην Ελλαδα ομως εχθρος ειναι ο γειτονας, ο συγγενης, ο φιλος.
    Παρτε το χαμπαρι, αυτες οι υπονοουμενες εκκλησεις στην επαναστατικοτητα του ελληνα δε θα χουν κανενα αποτελεσμα. Κανεις δεν επαναστατει απο μιμητισμο. Ετσι μονο ενισχυετε τα ηδη ριζωμενα βαθια αισθηματα μειονεξιας κι ευρωλιγούρας και αποτρεπετε την πραγματικη ενηλικιωση του λαου. ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΩ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΓΩ, ΟΤΑΝ ΔΩ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΟΤΑΝ ΔΩ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι λαστιχένιες σφαίρες δε κάνουν τίποτα. Ο παπούς στη πρώτη φωτό την έφαγε στο κεφάλι και ακόμα χτυπιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eμείς περάσαμε τη φάση αυτή πριν από τους Ισπανούς. Ξεχάσαμε τα 400 τόσα άτομα που έστειλαν στα νοσοκομεία σε μια μέρα (και στην τηλεόραση μιλούσαν για 120); Αντισταθήκαμε όσα κανείς. Μετά από αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες (και χωρίς δράση κουκουλοφόρων, οπότε τα πράγματα ήταν ευκολότερα για τους Ισπανούς) το μανιφέστο των αγανακτισμένων παραδόθηκε στο γραφείο του Ραχόι στη Βουλή. Το αποτέλεσμα; Τρεις μέρες μετά από την παράδοση του μανιφέστου η ισπανική κυβέρνηση το έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια και ψήφισε τα σκληρότερα μέτρα που πήρε στην Ισπανία μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω πώς θα γίνει, αλλά με τέτοια πράγματα δεν κάνουμε δουλειά. Και τώρα μετά από αυτές τις εμπειρίες, ποιος δίνει άδικο στους Παλαιστίνιους για την Ιντιφάντα; Τι θα κάνεις όταν σου καταστρέφουν την πατρίδα σου και έχουν μαζί τους όλο το παγκόσμιο κατεστημένο; Ειρηνικές πορείες θα κάνεις; Τις κάναμε, υπό αντιξοότερες συνθήκες απ' ό,τι οι Ισπανοί και πού μας έβγαλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σου σφυρίξω "φάουλ" σήμερα, Κωνσταντίνε. :) "Εκεί στην Ισπανία δίνεται μια πρωτόγνωρη μάχη"; Πρωτόγνωρα ήταν αυτά που είδαμε στο Σύνταγμα 3 χρόνια τώρα. Πρωτόγνωρα σε παγκόσμιο επίπεδο θα έλεγα, μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο. Αλλά συγχωρείσαι, αφού δεν ζεις στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ισπανίας. Εδώ, στην Αθήνα, δόθηκαν ομηρικές μάχες απέναντι σε καθεστωτικές κυβερνήσεις, που επανειλημένα έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου. Τελικά, δεν ξέρω αν το ότι δεν ζω στην Αθήνα είναι ευλογία ή κατάρα

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]