Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To μνημόνιο και η εθνική υποτέλεια



Πρόσφατα σε ομιλία του στην βουλή ο πρώην υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για εθνικά επιζήμια δράση που απομονώνει την χώρα μας διεθνώς και μας χαρακτηρίζει ως '' χώρα ρατσιστών'' με αποτέλεσμα να μην έρχονται ξένες επενδύσεις!

Ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτησης, είναι αδύνατον να αντέξει κανείς την απύθμενη υποκρισία που κρύβουν αυτές οι δύο σειρές, ειπωμένες δια στόματος ενός προβεβλημένου πολιτικού στελέχους, που υπήρξε υπουργός όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. 

Είναι αστείο να ακούγεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι η αιτία που δεν έρχονται επενδύσεις όταν οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ως υπουργός ο κύριος Χρυσοχοΐδης ήταν πρωταθλήτριες στην διαφθορά και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς εκθέσεις έφεραν την χώρα στο χαμηλότερο σκαλί της ανταγωνιστικότητας. Πιο κάτω ακόμα και απο Αφικανικά Κράτη!

Είναι τουλάχιστον αστείο να στοχοποιεί ο κύριος Χρυσοχοΐδης την Χρυσή Αυγή ως επιζήμια για τον τόπο, την στιγμή που το κόμμα του και οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ρήμαξαν το δημόσιο με τις υπερ-κοστολογήσεις έργων και με τους πελατειακούς διορισμούς ημετέρων κατόρθωσαν και διασπάθισαν το χρήμα του Ελληνικού Λαού στο χρηματιστήριο.

Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούγονται αυτά τα λόγια από ένα μέλος εκείνης της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που οδήγησε την χώρα στο μνημόνιο, δήθεν για την εθνική της σωτηρία αλλά στην πραγματικότητα μόνο για την εθνική της υποτέλεια, ενώ ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είχε χρόνο να διαβάσει το περίφημο μνημόνιο ντροπής και υποταγής τη χώρας. Είχε να ασχοληθεί με την αμερικανική πρεσβεία, όπως μας λένε τα Wikileaks…

Όμως πίσω από αυτά τα λόγια φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Τι μας λέει ουσιαστικά ο κύριος Χρυσοχοΐδης; Αυτό που ουσιαστικά ομολογεί είναι πως θα πρέπει αν δεν θέλουμε να πεινάσουμε να είμαστε αρεστοί στους καλούς μας συμμάχους και στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς, που έχουν ύπουλα υποκαταστήσει τις εθνικές κυβερνήσεις και πάνω απ όλα να είμαστε προσεκτικοί και ευγενικοί στις περιβόητες «αγορές». Δηλαδή στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Αν δεν είμαστε αρεστοί σ’ αυτούς θα ψοφήσουμε της πείνας. Αυτό μας λέει ουσιαστικά ο κύριος Χρυσοχοΐδης και αυτό είναι το πνεύμα της υποτέλειας που κυριαρχεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή, της οποίας πολυδιαφημισμένος παράγοντας είναι και ο ίδιος.

Πλήρης αναβίωση του πιπινελισμού και του ''Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους ''. Πλήρης αναβίωση του κλίματος υποτέλειας των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων. Και αυτό από έναν υπουργό του κόμματος που ξεκίνησε με σύνθημα ''Η Ελλάδα στους Έλληνες'' και κατέληξε έμπρακτα στο ''Η Ελλάδα και στους Έλληνες (αλλά και σε όλους τους εξαθλιωμένους της Γης)''…

Εννοείται ότι με αυτή την νοοτροπία δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ουσιαστική διαπραγμάτευση και απλώς θα υποχωρούμε συνεχώς τις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις της Τρόικας περιμένοντας απλώς να συμβεί μοιραία η χρεοκοπία…

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι τουλάχιστον υποκρισία να μιλά για ευθύνες άλλων ένας πρώην μεγαλο-υπουργός που ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο... Αλλά τι να πει κανείς... Τι πρώτα να πει κανείς. Φυσιολογικά το λόγο θα έπρεπε να τον έχει πάρει –προ πολλού- η Δικαιοσύνη. Ας ελπίζουμε πως ποτέ δεν είναι αργά...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θα ήταν ανήθικο να κάνω σχόλια πριν από τα Χασοχαρτόπαιδα...
    Πείτε βρε παλιόπαιδα κάτι! Μη ντρέπεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]