Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοβερό! Το Reuters επιβεβαιώνει τον κίνδυνο ante portas failed state στην Ελλάδα!


Δυστυχώς ή ευτυχώς, αποδεικνύεται πως όχι μόνο έχουμε καταδείξει τον κίνδυνο της πλήρους κυβερνητικής ανοησίας, αλλά και την εθνική επικινδυνότητα ορισμένων «συμβούλων» που οδηγούν σε μία απαρέγκλιτη πορεία καταστροφής όχι μόνο την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά την ίδια την χώρα.

Η καταστροφή αυτή δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως εθνική, αφού συγκεκριμένοι κυβερνητικοί κύκλοι αρνούνται να κατανοήσουν την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού (εάν υπήρξε ποτέ σαφής ορισμός) της εθνικής και φυσικά και της κυβερνητικής πολιτικής. Γράφαμε προ ημερών πως η χώρα οδηγείται σε failed state και τονίζαμε την αναγκαιότητα κατανόησης του ορατού κινδύνου, της αλλαγής πλεύσης στο σχέδιο (εάν ποτέ υπήρξε κάτι τέτοιο) της κυβέρνησης προ ενός ολέθρου ο οποίος επισείεται πάνω από την χώρα.
Δυστυχώς, σήμερα έρχεται το Reuters να επιβεβαιώσει όλα όσα είχαμε επισημάνει με το άρθρο μας «Μετατρέπουν την Ελλάδα σε failed state και παραδίδουντα πάντα». Έτσι, με άρθρο του (http://www.reuters.com/article/2012/09/19/us-germany-nation-idUSBRE88I07W20120919) το Reuters κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επιβεβαιώνει ante portas failed state για την Ελλάδα, γράφοντας χαρακτηριστικά: "a NATO member on the SE border of the EU to turn into a FAILED STATE?"

  • Τι έχουν να απαντήσουν οι «υπεύθυνοι»;
  • Τι έχει να απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία δείχνει να άγεται και να φέρεται από ένα τσούρμο ηλιθίων που έχουν χαράξει πορεία καταστροφής για την χώρα;
  • Θα υπάρξει –έστω και την ύστατη στιγμή- κατανόηση της σημερινής πορείας που οδηγεί σε εθνική ήττα με τραγικά και πρωτοφανή αποτελέσματα;
  • Εάν συνεχίσουν την πορεία του ολέθρου, μήπως εμείς πρέπει να σκεφτούμε πως κάποιοι έχουν προγράψει –για άγνωστους λόγους- την Ελλάδα;
  • Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς σημαίνει failed state για την χώρα και το μέλλον της;
  • Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες που οδηγούν την Ελλάδα οι... "διασώστες" της και τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό για τους ίδιους τους πολίτες;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Πώς λέει ο προστάτης "δώστα όλα για να μη σε σκοτώσω";
    "Έμαθα ότι κάτι πολύ άσχημο θα σου συμβεί αλλά αν τα βρούμε μπορώ να το αποτρέψω."

    Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με Γερμανό αξιωματούχο να λέει "who wants a NATO member on the SE border of the EU to turn into a failed state?"

    Όχι μόνο επιβεβαιώνει την επιστολή, αλλά λέει ευθαρσώς από που προκύπτει το σχέδιο που εφαρμόζεται!

    Αυτά που ζούμε κυριολεκτικά Δ-Ε Γ-Ι-Ν-Ο-Ν-Τ-Α-Ι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου δημιουργώ ένα πρόβλημα και έρχομαι να σου το λύσω αν μου δώσεις αυτό που ζητάω... Βέβαια, η δημιουργία του προβλήματος θέλει και τους ειδικούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα το δουν, θα το αφήσουν να μεγαλώσει, ίσως το φροντίσουν μέχρι να θεριέψει κι έπειτα θα "δούνε" την λύση, η οποία είχε προετοιμαστεί πριν να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Πάγια τακτική, που όμως μπορεί να "κοπεί" με απλές ενέργειες. Το ζητούμενο είναι, υπάρχει η βούληση γι αυτές τις ενέργειες;

      Διαγραφή
    2. Τί άλλο μένει να κάνω εγώ; Τίποτα.
      Όλα είναι στα χέρια του Ρεβυθούλη: αν θέλει, θα κάνει τη μάνα και θα μοιράσει...

      Διαγραφή
    3. Αλλιώς θα φέρουμε την Αραβική Άνοιξη στην Ελλάδα;
      Κι εκεί μπαίνουμε εμείς στο σκηνικό, να αναχαιτήσουμε τις ορδές των Βαρβάρων άλλη μια φορά. Γιατί οι πολιτικοί θα μπουν στα ελικόπτερα και θα πάνε για διακοπές στην Ευρώπη. Κι αν όλα πάνε καλά για μας, θα γυρίσουν να μας κυβερνήσουν. Αν όλα πάνε καλά γι' αυτούς, θα γυρίσουν να μας αγοράσουν.

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει μέρος που να έχει έρθει η "Αραβική Άνοιξη" από τους ντόπιους για τους ντόπιους; Όχι.
      Όσο για αυτούς που νομίζουν ότι θα μείνουν εκτός και θα επιστρέψουν ως σωτήρε ή αγοραστές, να ξέρουν πως αυτή τη φορά μόνο όποιος κολυμπήσει στα σκατά θα μπορέσει να αποτελέσει μέρος της λύσης της επόμενης μέρας.

      Διαγραφή
  2. Δεν αρκεί πλέον ο συνταγματικός πατριωτισμός των Ελλήνων για να ανακόψει την επερχόμενη συντριβή.
    Τα πράγματα κρίνονταιι πλέον ως τόσο σχιζοφρενικά (επιεικέστατος όρος), που μόνο το "κάψιμο" της σάρκας καθενός εξ ημών μπορεί να γεννήσει υγιείς αυτοσυντηρητικές αντιδράσεις.
    Ούτως ή άλλως όμως δεν θα υπάρχει συνισταμένη αντίδραση αλλά σπασμωδική... άρα μηδενικής τελικής ωφέλειας.
    Φαίνεται πως αυτό απαιτεί το "σενάριο" και μέλλει να δούμε το σκηνογραφημένο αποτέλεσμα.
    Μόνο μένει ίσως η διαπιστωτική "δικαίωση" γιά τις επιφυλάξεις που ως σύγχρονοι Λαοκόοντες κάποιοι ανέντακτοι, ελάχιστοι αριθμητικά, διετύπωσαν πολύ έγκαίρως και σε ανύποπτο τελείως χρόνο, ερμηνεύοντας αίτια με προβολές στο μέλλον, αλλά παραμερίσθηκαν με τυμπανοκρουσίες (Μάαστριχτ, δύο δεκαετίες πίσω!!)...πολύ όμως πικρή "δικαίωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ούτως ή άλλως όμως δεν θα υπάρχει συνισταμένη αντίδραση": κράτα πισινή...

      ΥΓ. Το θέμα δεν είναι να λες προφητικά "μην κάνεις αυτό" αλλά να λες "αντί για αυτό κάνε το άλλο".
      http://olympia.gr/2012/05/21/greece-imf-2/

      Διαγραφή

    2. Σεβαστά τα του άρθρου αλλά πιστεύει κάποιος εξ υμών πως το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ευρωπαικό "ηγετικό" χρηματοπιστωτικό μπλοκ έχει κάποια διάθεση να αρθούν οι καλά χαλκευμένες αλυσίδες των συμφερόντων που βαραίνουν τις χώρες; (ιδίως την δική μας που "εντέχνως" - πολύ σωστά- και με δολία απόκρυψη στον λαό γιά τα επίχειρα "εσύρθη" στον υποχρεωτικό υπερκαταναλωτισμό -shop therapy!).
      Η υποχρεωτική αντικατάσταση του πληθυσμού από άλλον ξένο δεν λέει τίποτε;
      Τι άλλο πρέπει να μας βρη για να καταλάβουμε τι παίζεται; Ποιοί λαοί θα ανατρέψουν και με τι μέσα τα τεκταινόμενα; Έχουν τα μαχαίρια και τα πεπόνια (υπερτεχνολογίες-χαρτομάνι-ΜΜΕ)
      Το σενάριο είναι γνωστό και το ανέκδοτο με την φορτωμένη με ζώα κάμαρη του Χότζα προφανώς το γνωρίζετε.
      Εν πάση περιπτώσει ο Κωνσταντίνος γνωρίζει τις απόψεις μου.

      Διαγραφή
    3. Η εικόνα που περιγράφεις είναι σαφής και νομίζω κατανοητή και αποδεκτή από όλους. Η μόνη διαφορά είναι ως προς το αν πιστεύει κανείς πως μπορεί να κάνει την έκπληξη.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]