Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αποτυχημένο Κράτος» (failed state)


Ο όρος “failed state”, είναι ένα πρόσφατο νεοταξίτικο εφεύρημα και χρησιμοποιείται κυρίως ως εργαλείο προπαγάνδας. Σκοπός του είναι η δικαιολόγηση απροκάλυπτων επεμβάσεων σε ανεξάρτητα Έθνη – Κράτη, που στόχο έχουν την κατάργηση της Εθνικής τους Κυριαρχίας, την καθυπόταξη των λαών τους και την απόσπαση του φυσικού τους πλούτου.

Ως κύρια όπλα αυτού του εγκλήματος, χρησιμοποιούνται κυρίως τα ειδεχθή δάνεια προς τα κράτη, από ένα ακραία ανήθικο και υπέρ – εθνικό τραπεζικό σύστημα, στο οποίο έχει πραξικοπηματικά παραχωρηθεί εδώ και ένα σχεδόν αιώνα “και το μαχαίρι και το πεπόνι” του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Παρά το πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων σχετικά με το ζήτημα, δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί ακαδημαϊκά η έννοια του όρου “Κρατική αποτυχία”. Η ευρύτερα αποδεκτή ερμηνεία πάντως, έχει διατυπωθεί από τον Zartman στα 1995: “Αποτυχημένο είναι το κράτος του οποίου οι βασικές λειτουργίες δεν εκτελούνται πλέον“.

“Αποτυχημένο”, είναι ένα κράτος χωρίς Ισχύ. Ισχύς ενός κράτους, σύμφωνα με τον Patrick, “είναι μία σχετική έννοια, που μπορεί να μετρηθεί με την ικανότητα και την προθυμία του να παράσχει τα θεμελιώδη εκείνα αγαθά στους πολίτες του, που σχετίζονται με την κρατική υπόσταση: Ασφάλεια, Πολιτικοί Θεσμοί, Οικονομική Διαχείριση και Κοινωνική Πρόνοια“. (Οι βασικές λειτουργίες…)

Σύμφωνα με την διεθνώς και τεχνηέντως διαμορφωμένη κοινή πεποίθηση, έπειτα από τρία σχεδόν χρόνια μαζικής πλύσεως εγκεφάλου (κυρίως στη Γερμανία) και με τη ανενδοίαστη συμμετοχή πλήθους Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανωτάτων αξιωματούχων της Ε.Ε. και εγχωρίων δοσιλόγων, η Ελλάς είναι ένα “αποτυχημένο κράτος” (failed state).

Υπάρχει και εξήγηση που διαδίδεται από τους ίδιους άθλιους κεντρικούς άξονες προπαγάνδας: Το Ελληνικό Οικονομικό σύστημα «έχει αποτύχει λόγω της πολιτικής διαφθοράς και της προθυμίας πάρα πολλών Ελλήνων να την υποστηρίξουν». (Ρατσιστικής υφής συμπέρασμα, ευρέως και ανερυθρίαστα διαδεδομένο, που εξάγεται από δηλώσεις αξιωματούχων όπως ο Juergen Fitschen, αναπληρωτής Δ.Σύμβουλος της Deutsche Bank, κεντρικής τραπέζης της χώρας – έδρας της εταιρείας Siemens).

Συμπερασματικά, τα αμέσως επόμενα βήματα που έχουν προσχεδιαστεί για την Πατρίδα μας, είναι η παραχώρηση της Εθνικής Άμυνάς μας σε ξένες δυνάμεις, η κατάργηση του Πολιτεύματος, η παράδοση της εκμεταλλέυσεως των Εθνικών μας Πόρων και η διάλυση των κρατικών μηχανισμών Πρόνοιας.

Έχουν προηγηθεί, η διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας, η μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού, η αδιανόητη επέμβαση στα εργασιακά του Ιδ. Τομέα, η απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος, αρχής γενομένης από υπογραφής του πρώτου μνημονίου, η οικονομική εξόντωση Ασφαλιστικών Ταμείων και Κρατικών Νοσοκομείων και η πρωτοφανής κρατική καταστολή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Συντάγματος με τη συστηματική χρήση παρακρατικών μηχανισμών. Αυτά ήταν τα “ορεκτικά¨.

Πάμε τώρα στο “κυρίως πιάτο”: Ιδού τι σημαίνει στην πράξη “failed state”.

Στις 31/8 κατετέθη στη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και στις 7/9 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ένα έγγραφο που δείχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ την κυβέρνηση Σαμαρά (που θεωρεί το Μνημόνιο “ιδιοκτησία” της) να συμπεριφέρεται απροκάλυπτα σαν κυβερνώσα μαριονέτα ενός “αποτυχημένου κράτους”, στα χέρια των πιό στυγνών αποικιοκρατών της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι:
  1. Ο χειρισμός σεισμικών δεδομένων που καταδεικνύουν τις πιθανές ποσότητες πετρελαίου στα Ελληνικά κοιτάσματα είναι ζήτημα εμπιστευτικό, σαν να λέμε δηλαδή: “Οι ποσότητες υδρογονανθράκων των Ελληνικών κοιτασμάτων, δεν ανακοινώνονται σε κανέναν απολύτως, άρα ουδείς δύναται να διαπιστώσει αν τα κέρδη που θα αποκομίσει από αυτά το Ελληνικό Κράτος είναι αντίστοιχα εκείνων που του ανήκουν. Μπορεί τα πετρέλαιά μας λ.χ. να αξίζουν 100 δις δολάρια, αλλά αυτό δεν πρόκειται να το μάθουμε, ούτε ασφαλώς να εισπράξουμε οτιδήποτε παραπάνω απ’ ότι θα αποφασιστεί πίσω απ’ τις κουρτίνες“. (παρ.1)
  2. Δημιουργείται προηγούμενο “μπάτε σκύλοι αλέστε” στην διαχείριση του συνόλου του Εθνικού μας Πλούτου . (παρ.2)
  3. Εξουδετερώνεται απολύτως η κρατική Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. και οι αρμοδιότητές της ανατίθενται Κύριος οίδε που! (παρ.3)
  4. Η σχετική κρατική νομοθεσία, απλώς αγνοείται! (παρ.4)
  5. Η Βουλή των Ελλήνων το ίδιο! (παρ.6)
  6. Ξεκαθαρίζεται πως η Συνταγματική Νομιμότητα ρίπτεται στον κάλαθο των αχρήστων! (παρ.7)
Με λίγα λόγια, γύρω από το ζήτημα των Ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται από την ΠΑΡΟΥΣΑ κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να μην ξεχνιόμαστε) η παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος και γίνεται ξεκάθαρο στην πράξη, το που οδηγεί και πως θα ολοκληρωθεί η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που ξεκίνησε να συντελείται από την κυβέρνηση Παπανδρέου!

Πολύ απλά, τα Ελληνικά κοιτάσματα Υδρογονανθράκων, παραχωρούνται σε ιδιωτικές εταιρείες με διαδικασίες ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδιαφανείς. Το εάν αυτές οι εταιρείες και εκείνοι που βρίσκονται από πίσω τους θα καταδεχθούν να “ρίξουν κάνα ψιλό” στο δίσκο του failed state που λέγεται Ελλάς, επαφίεται στη διακριτική τους ευχέρεια.
Ανάπτυξη, Κοινωνική Πρόνοια, και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων και Κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου, λησμονούνται δια παντός.

Ερώτησις: Με τι ασχολείται η αντιπολίτευση αυτή την εποχή, τη στιγμή που ο ρόλος του Κοινοβουλίου καταργείται de facto; (ΣΥΡΙΖΑ, Αν.Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ για να μην ξεχνιόμαστε) Ακριβέστερα: Ποιά ζητήματα ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΟΥΝ τα μέλη του θεάτρου σκιών, όπως έχουν καταντήσει οι βουλευτές, κάνοντας “γαργάρα” το ζήτημα των Ελληνικών Υδρογονανθράκων, ή ρίχνοντας “άσφαιρα πυρά” για ξεκάρφωμα;

Απάντησις: (Σε 2 σκέλη)

1. Οι εκτός Εθνικών ορίων χιτλερολάγνοι και οι επίσης εκτός Εθνικών ορίων λαθρολάγνοι, προετοιμάζουν συστηματικά και σε αγαστή συνεργασία προεμφυλιακό κλίμα. (Ειρήσθω και – όχι – πολύ εν παρόδω, ο εμφύλιος πόλεμος, ιστορικά έρχεται κατά κανόνα να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει στα “αποτυχημένα κράτη”. Βολεύει δε πολύ τους νεοταξίτες, καθώς αποκλείει κάθε περίπτωση Εθνικής Αναγεννήσεως. Κι αυτοί που τον προετοιμάζουν, είναι ή ηλίθιοι, ή “στημένοι”, ή, το πιθανότερο, ΚΑΙ τα δύο).

2. Τα πολιτικά ρέστα βυθίζονται στην ανυπαρξία τους, ανυπαρξία που στις σημερινές συνθήκες και με στοιχειώδη ευφυία/γνώσεις μαθητού του Λυκείου, θα είχε μετατραπεί πριν ακόμη από τις εκλογές του Ιουνίου σε πολιτική επικυριαρχία.

Οι βουλευτές (το ΣΥΝΟΛΟ των βουλευτών) πιθανότατα ΔΕΝ αντιλαμβάνονται πως η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τιμωρείται με την ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ σε ευνομούμενες πολιτείες και με πολύ χειρότερα, σε συνθήκες οχλοκρατίας! Κι αν υποθέσουμε πως οι ηγέτες – μαριονέτες έχουν εξασφαλίσει εξόδους διαφυγής από το χάος που συστηματικά προετοιμάζουν, οι χαμηλόβαθμες μαριονέτες και κυρίως οι πολίτες – ιδιώτες (idiots), δεν έχουν εξασφαλίσει τίποτε περισσότερο από την αθλιότητα και τους εξευτελισμούς που θα ζήσουν, παρέα με τα παιδιά τους, σε ένα “αποτυχημένο κράτος”.

Πετροβούβαλος

Πηγές:

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Failed States, Collapsed States, Weak States: Causes and Indicators

Rejournal

Daily Mail

Eικόνα: “Το κλειδί”, σχέδιο του Santiago Caruso από το fletchingarrows

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Newspeak!
    Μόνο οι παρανοϊκοί βλέπουν καθαρά στις μέρες που διανύουμε, γιατί έχουν μείνει στον παλιό, ξεπερασμένο τρόπο σκέψης. Η μόνη σωτηρία είναι πρωθυπουργός από το Δαφνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]