Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λατινοαμερικανοποίηση, με ή χωρίς χρεοκοπία


Ο ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια και η ελληνική πολιτική στον βούρκο των ανομημάτων της.

Οι καθημερινές εικόνες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων σοκάρουν.

Μεσήλικες και γέροντες αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, νέοι παραλύουν από την ανεργία και τη στασιμότητα και ο χειμώνας που έρχεται θα φέρει σε δυσχερέστερη θέση ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.

Η οικονομική κρίση δεν λέει να κοπάσει, τα μέτρα που συμφώνησαν με κόπο οι τρεις αρχηγοί παρ' ότι σκληρά, τελούν υπό την αίρεση των τροϊκανών, οι οποίοι επιμένουν δογματικά σε οριζόντια μέτρα μην λαμβάνοντας υπ' όψιν όσα απειλούν την Ελληνική Δημοκρατία.

Δεν είναι απίθανο τις επόμενες μέρες να ζήσουμε για ακόμη μια φορά μια δραματική και εξουθενωτική για το ήδη τραυματισμένο πολιτικό σύστημα διαπραγμάτευση.

Και όλα αυτά σε χρόνο κατά τον οποίο το πολιτικό σύστημα ξεγυμνώνεται στην κυριολεξία.

Σκάνδαλα, σκανδαλολογία και φήμες επί φημών καταδιώκουν πρόσωπα και κόμματα. Τα συμφέροντα πιέζονται και γίνονται απαιτητικότερα, οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τα χατίρια πια γιατί το ταμείο το κρατά η τρόικα και έτσι οι συγκρούσεις γίνονται εντονότερες, οξύτερες, το μέτρο χάνεται, ενδοιασμοί και επιφυλάξεις αίρονται, τα στόματα ανοίγουν και εκτοξεύονται τα μύρια όσα. Και το αποτέλεσμα είναι θλιβερό, αγοραίο και απαξιωτικό για όλους.

Καίγονται και θα καούν πολλοί αυτή την εποχή. Και ποιος νοιάζεται - θα πείτε - για όλους αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού και των πολλών ανθρώπων. Κανείς είναι η απάντηση. Αρκεί μαζί με αυτούς να μην καεί και η χώρα ολάκερη.

Και επειδή όλα είναι πιθανά σε αυτό το μακρύ ταξίδι στο σκοτεινό τούνελ της κρίσης χρειάζεται τώρα ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να βρει το ταχύτερο τρόπους αυτοκάθαρσης και αναβάπτισης.

Αλλιώς η λατινοαμερικανοποίηση θα επέλθει με ή χωρίς χρεοκοπία.

Πηγή: Το Βήμα
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδή φαβελοποίηση;
    Δηλαδή και το ΒΗΜΑ συμφωνεί με την Εθνική Αντιπρόταση;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]