Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νου σας, μην ξεχάσετε πως είστε Έλληνες



Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δεν μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ· πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου.
Οι νεκροί σου δεν κοίτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη σου.
Ν. Καζαντάκης

Μάλιστα. Φτάσαμε το λοιπόν και στο σήμερα, που είναι χειρότερο από το χθες και περιμένουμε μάταια από το αύριο να μην είναι χειρότερο από το σήμερα. Και είμαστε σε αυτό το σημείο, επειδή εμείς το επιλέξαμε. Και το επιλέξαμε επειδή δεν αντέχαμε να αντισταθούμε. Έτσι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, θύματα και θύτες μιάς αφόρητης μελαγχολίας, μίας απερίγραπτης μαζικής κατάθλιψης, βλέποντας γνωστούς ή αγνώστους να μην αντέχουν να συνεχίσουν την πορεία μέσα στο ολόγιομο τίποτα, μέσα στο ζωντανό σκοτάδι και μας αποχαιρετούν. Σχεδόν σε κάθε μας στιγμή βιώνουμε την αγωνία μην τυχόν και αρρωστήσουμε εμείς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα ελπίζουμε πως θα αντέξουμε μέχρι την επόμενη ημέρα, χωρίς να γίνουμε πρωταγωνιστές μίας ακόμη θλιβερής είδησης.

Ψάχνουμε στα βάθη της καρδιάς μας να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε όρθιοι, να μην λυγίσουμε, να αντέξουμε τα χτυπήματα και να συνεχίσουμε να προχωράμε στην ανηφόρα που μας είπαν πως δεν είναι ατελείωτη και πως μπορούμε να την διαβούμε. Ζούμε σε όλα εκείνα που κάποτε κοιτάζαμε σαν θεατές και που ποτέ δεν μας πέρασε από το νου πως θα έρθει η στιγμή να γίνουμε μέρη, θύματα ή θεατές της σχεδιασμένης αθλιότητας, του εξευτελιστικού βιοπορισμού και της συνεχούς ηθικής κατρακύλας. Ζούμε πίσω από ένα τοίχο που έχτισαν για να φυλακίσουν τις ζωές και το μυαλό μας και καθημερινά χάνουμε το κουράγιο να γκρεμίσουμε τον τοίχο ή να σκαρφαλώσουμε επάνω του, για να τον προσπεράσουμε και να πάμε στο μετά… Καθηλωμένοι στέκουμε απαθείς και βλέπουμε το εργοτάξιο που χτίζει την ζωντανή φυλακή μας, με υλικά από τις ζωές μας, με τα κορμιά των απογόνων μας.

Πότε θα ανοίξεις μάνα γη, να μας πάρεις από ετούτο το παράλογο που ζούμε;
Πότε θα τελειώσει αυτός ο ζωντανός εφιάλτης στον οποίο μας χτίζουν, με υλικά φτιαγμένα από το αίμα και από τα κορμιά μας;

Πειραματόζωο γίναμε όλοι μας σε ένα πείραμα χωρίς τέλος, σε ένα τεράστιο εργαστήριο της φρίκης, δεχόμαστε το ένα μετά το άλλο τα «γιατρικά» των νέων ανθρωπόμορφων τεράτων, των γιατρών της ασθένειας που μας φύτεψαν οι ίδιοι οι γιατροί μας. Ζούμε λοιπόν άλλοτε με βούρδουλα κι άλλοτε με ελπίδα, μέσα σε ένα σκηνικό θανάτου, με διαχειριστές της ζωής μας εκείνους που μας έχουν σπρώξει στον δρόμο χωρίς επιστροφή, στον εφιάλτη που έγινε σύντροφός μας.

Και οι δόσεις ελπίδας σου δίνονται είναι για να πιστέψεις στον δήμιό σου… πως μπορεί τάχατες να σε βγάλει από το πηγάδι που ο ίδιος σε έριξε! Κι εσύ θέλεις να πιστέψεις και ελπίζεις πως ο δήμιός σου θα σε λυπηθεί, πως το πείραμα θα τελειώσει, αφού οι αντοχές σου ξεπέρασαν το ανθρώπινο όριο.
Σε φοβίζει το αύριο, μα περισσότερο τρέμεις στην ιδέα πως μπορεί να δεις χειρότερα, πως μπορεί να ζήσεις όσα ούτε για τον εχθρό σου δεν σκέφθηκες ποτέ. Ζεις μέσα στην φρούδα ελπίδα, κομμάτι του πειράματος κι αυτή, που είναι έτοιμη να σε κατασπαράξει και να σε αφήσει σε εκείνο το φοβερό κενό, να αιωρήσαι απολύτως μόνος σου μέσα στο απόλυτο μηδέν!

Θεατής σε ταινία φρίκης, πρωταγωνιστής στην σκηνή του παραλόγου, χειροκροτητής του σκηνοθέτη που σε σπρώχνει στον αφανισμό.

Ζεις, μα εύχεσαι να μην ζούσες, να μην είχες δει πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις επειδή δεν πίστεψες σε σένα, επειδή ξέχασες τις διδαχές των προγόνων σου…

Ζεις και δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό σου πως φτιάχτηκες να ζήσεις το χειρότερο. Δεν υπάρχει σωτήρας να σε πάρει, μόνο δήμιοι ξεπροβάλουν στο μοναχικό μονοπάτι του πόνου και του εξευτελισμού.

Ξέρεις πως μπορείς να πας αντίθετα, αλλά δεν πας, επειδή φοβάσαι πως η επιστροφή σου θα είναι χειρότερη από όσα μέχρι τώρα γνώρισες και μένεις να ελπίζεις πως ο δρόμος ετούτος τελειώνει…

Ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί και ξέρεις, πως είσαι νεκρός – ζωντανός, επειδή εσύ το επέλεξες, επειδή εσύ φοβήθηκες, επειδή εσύ δεν άντεξες να κοιτάξεις στον καθρέφτη σου, επειδή εσύ δεν μπόρεσες να μιλήσεις ειλικρινά με τον εαυτό σου.

Και ο δρόμος του πόνου στέκει μπροστά σου… Ανηφορικός, δύσκολος, με παγίδες, με θηρία που ξεπετάγονται για να σε καταβροχθίσουν. Αυτή είναι η δική σου καθημερινή ιστορία φρίκης. Και μένεις να ελπίζεις πως θα σε βρει το βράδυ, για να μπορέσεις να συνεχίσεις και αύριο πάλι στην ίδια φρίκη...

Ελεεινός διαβάτης, ανήμπορος τάχατες ασθενής, έτοιμος να δεχθείς να ζήσεις από τις ακαθαρσίες των βασανιστών σου… κι όμως συνεχίζεις την τρελή πορεία σου χωρίς να ξεχνάς πως δεν ήταν επιλογή σου. Δεν ξεχνάς όμως κι εκείνους που έμειναν πίσω, που δεν άντεξαν και προτίμησαν να παραδοθούν, να δώσουν τα κορμιά τους θυσία στον βωμό του παραλόγου, των κτηνοβατών, των παιδεραστών, των ανέντιμων και χωρίς καμία ηθική αναστολή βιαστών της ψυχής σου. Και χάσκουν οι γέροι κλαίγοντας για τα φάρμακα που δεν έχουν, μένουν μικρά παιδιά ατάιστα και πέφτουν τα κορμιά τους επειδή άλλη δύναμη δεν έχουν, ξεφτίσανε τα όνειρα και γίνανε δόσεις πρέζας που παραλογιζόμενοι κάποιοι ελπίζουν πως θα τους βοηθήσει να επιζήσουν σε αυτόν τον εφιάλτη.
Κι εσύ ανόητε άνθρωπε, επιμένεις να κάνεις κάθε μέρα το ίδιο, ελπίζοντας πως κάτι μπορεί να αλλάξει... Και το μόνο που αλλάζει είναι το βασανιστήριο που επιλέγει ο σαδιστής βασανιστής σου...

Σκύβεις, δεν αντέχεις να ακούς τις απελπισμένες κραυγές εκείνων που έπεσαν θύματα του βασανιστή σου.

Σκύβεις και δεν αντέχεις τις εικόνες που γίνονται σταθερή δόση παραφροσύνης στην καθημερινότητά σου.

Σκύβεις και θυμάσαι πως από τη μια στιγμή στην άλλη έγινες σκλάβος χωρίς να αντισταθείς και η περηφάνια σου χάθηκε μέσα στην προσβολή που σε τύλιξε χωρίς εσύ να προσπαθήσεις να την απομακρύνεις.

Ζεις το αδιανόητο, μέσα σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς, αλλά συνεχίζεις να θυμάσαι. Γι αυτό σε βασανίζει ο δήμιός σου, επειδή θυμάσαι. Επειδή πιστεύεις πως το δικό του τέλος θα έρθει πιο γρήγορα από το δικό σου.

Σκυμμένος καθώς είσαι σηκώνεις τα μάτια σου, δεν ικετεύεις, αλλά θυμάσαι πως σε ετούτο τον πόλεμο έγινες στόχος κι έμεινες μόνος. Σε ξέχασαν οι φίλοι, που έγιναν εχθροί, σε ξέχασαν οι εταίροι που ζητάνε να πληρωθούν με το αίμα και με τα κομμάτια του κορμιού σου, για το χρέος που εκείνοι έφτιαξαν για να σε εξοντώσουν.

Κι εσύ συνεχίζεις να θυμάσαι και κάνεις τους περιχαρείς βασανιστές σου να τρέμουν...

Ζεις το χειρότερο κι όμως συνεχίζεις να θυμάσαι ποιος είσαι κι από πού έρχεσαι…

Θυμάσαι το χρέος τιμής που έχεις στην ιστορία…

Θυμάσαι πως είσαι Έλληνας…

Και αυτό είναι που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις.

Γιατί αν ξεχάσεις και φύγεις από την ρίζα που σε γέννησε, τότε δεν θα σε κρατάει τίποτε από το να γίνεις ένα φύλλο που το πήρε ο άνεμος.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ
    ΣΤΙΧΟΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ
    ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΕΝΤΟΥΡΟΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=4CCEXkdAJbc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα καταπληκτικό κείμενο και το μόνο σχόλιο που υπάρχει, είναι μία μουσική πρόταση;!!! Αν είναι δυνατόν!!! Γι αυτό μας συμβαίνουν όσα μας συμβαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας θυμηθούμε πρώτα ότι είμαστε Ελληνες και μετά να λέμε να μη το ξεχάσουμε γιατί τα παράξενα πιστεύω που μας ακλουθούν τώρα και 2000 χρονια και έχουν ποτίσει το πετσί μας ως δήθεν Ελληνικά δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε καθαρά και γνήσια Ελληνικά ,

    ευτυχώς βάλατε τον μεγάλο Καζαντζάκη που με τις τρείς αυτές σπουδαίες προτάσεις του κάνει όλη τη δουλειά και δεν χρειάζετε να γράψω τίποτα παραπάνω ,που μπορούν αυτές από μόνες τους να καταργήσουν αυτό το ψεύτικο ελληνικό και να δείξουν το γνήσιο Ελληνικό .

    Δεν ελπίζω τίποτα << σε κάποιον παράδεισο >>

    Δεν φοβάμαι τίποτα << κανείς δεν μπορεί να με απειλήσει ότι πρέπει να ακολουθώ αλλιώς θα πάω στην κόλαση >>

    Είμαι ελεύθερος << σκέφτομαι χωρίς στερεότυπα δηλαδή φιλοσοφώ >>

    Έτσι τα καταλαβαίνω εγώ , αλλά μπορεί και να κάνω λάθος .

    ----------------
    ΕΛΛΗΝ ΟΝΟΜΑ
    http://ellhnonoma.blogspot.com/

    -----------------------

    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή
    επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ελπιζω σε τιποτα = Νεκρος
      Δεν φοβαμαι τιποτα = Ηλιθιος
      Ειμαι Ελευθερος = Μονο οταν πεθανεις .
      (Αν πεθανεις πριν πεθανεις , οταν πεθανεις , δεν θα πεθανεις ).

      Ετσι τα ειδαν οι φιλοσοφοι .

      Υ.Γ Ποιος ειμαι εγω που θα αμπελοφιλοσοφισω ;

      Οι Ελληνες ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στον Παραδεισο .Φυσικα οσοι ΔΕΝ ξεχασαν , οτι ειναι Ελληνες .

      Διαγραφή
  4. Aνώνυμε 8:44 μμ, συμφωνώ. Όσα μας συμβαίνουν μας συμβαίνουν επειδή δεν μας έμαθαν να διαβάζουμε κι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Αλλά αυτό που πρέπει κυρίως να ειπωθεί, και θα το ξαναπώ στον Κωνσταντίνο, είναι ότι δεν έμεινε άλλος που να μιλάει κατ' ευθείαν στην καρδιά μας γι' αυτά που συμβαίνουν σήμερα σ' αυτή την ταλαίπωρη πατρίδα που έχουν αλυσοδέσει. Κάθε του λέξη σε κάνει ν' αναρριγείς και να αναλογίζεσαι το χρέος που πέφτει αυτή τη στιγμή στους ώμους του καθενός από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω ότι ακόμη ο Λαός να γνωρίζει ότι είναι ακόμη ¨Ελληνας, παρόλα τα οποία συμβαίνουν και δεν υπάρχει καμμία αντίδρασητου Λαού στους εθνοπροδότες αυτούς.....
    Μας έχουν κάνει ένα όζον βλέλυγμα, που δεν έχει ούτε αξίες, ούτε ιδανικά, ούτε πατριωτισμό, ούτε καν ελπίδα......
    όΛοι αυτοί οι Εθνοπροδότες και τα σιχαμερά αφεντικά τους ,προσπαθούν να πείσουν όλη την υφήλιο αλλά και εμα΄ς τους γηγενείς,ότι η λέξεις Έλληνας, Ελλάδα πατριωτισμός σήμερα αποτελούν το ότι χειρότερο υπάρχει...... και πρέπει να διορθοθεί μέσω των πολιτικών και μη χειρισμών όλων αυτών των αλητών.....
    Συμφωνώ ότι σε ένα μόνο πράγμα , εμείς που τους αφήσαμε τόσα χρόνια να μας καταστρέψουν, αρχίζοντας από την πρωτίστως από την παιδεία, την ιστορία και την Ορθοδοξη πίστη μας.
    Αυτό το βρωμερό ίδρυμα που λέγεται Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αλωνίζει στα θέματα της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα, έχει καταστρέψει συστηματικά το ότι Ελληνικό και αληθές....
    Κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών από τα σχολεία μας, ενώ σε όλη την Ευρώπη διδάσκονται, στο Ηνωμένο Βασλίλειο θα διδάσκονται από φέτος΄σε όλα τους τα σχολεία από την Α' Δημοτικού.....
    και δεν έφθασε αυτό και η Παντελής Αφωνία των πνευματικών μας ταγών Ακαδημαικών Καθηγητών κλπ, τώρα ξανακτυπά με την νέα γραμματική (κατάργηση φωνηέντων, συμφώνων, φθόγγων κλπ) που ετοιμάζεται να επιβάλει στα σχολειά μας με στόχο την πλήρη καταστροφή της Θείας Ελληνικής Γλώσσης, που η σημερινή παρόλη την κακαποίησή της, είναι η ίδια και αποτελεί συνέχεια της αρχαίαςγλώσσης.
    Ποιός έδωσε το δικαίωμα στους αχρείους αυτούς του ....Παιδαγωγικού.... καταγωγείου να κάνουν αυτά , μα φυσικά οι διαχρονικοί προδότες πρωθυπουργοί, υπουργοί, γενικοί γραμματείς του μορφώματος αυτού που με πολλαπλά ονόματα αναφέρεται πλέον αλλά γνωστό στο πανελλήνιο με το όνομα Υπουργείο Παιδείας και Αμορφωσιάς....
    Οι υπ..άνθρωποι αυτοί είναι είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και η ποινή τους πρέπει να είναι η εσχάτη....
    Ας ξεκινήσει κάποιος μηνύσεις και αγωγές εναντίον αυτών των μισελλήνων, τις οποίες θα προσυπογράψουν εκατομμύρια Έλληνες......
    Κινδυνέυουμε άμεσα ....ως Φυλή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΙΜΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΟΥΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ). ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΗΔΗ ΜΕ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ένα σαράντα τοις εκατό του πληθυσμού που ζει κανονικά όπως ζούσε πάντα και τα έχει όλα τακτοποιημένα ή περίπου και δεν άλλαξε η ζωή του από τη μια μέρα στην άλλη, το πολύ-πολύ να έκανε μικρές περικοπές και να περιμένει την ανάπτυξη, γιατί λοιπόν να θέλει κάτι να αλλάξει;; Μια χαρά δεν είμαστε; διακοπές δεν είμαστε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ειρωνικό σχόλιο μάλλον είναι χλευασμός σε ένα ποσοστό (που δεν είναι αυτό που ισχυρίζεσαι) το οποίο έχει αρκετό "λίπος" που απέκτησε μετα από πολλά χρόνια εργαζόμενο στο δημόσιο. Θα σε στεναχωρήσω, αλλά περίπου το 40% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας (που καταργήθηκαν στην Ελλάδα), ένα άλλο 20% παλεύει να μην πέσει κάτω από τα όρια αυτά, κι ένα 10% βλέπει καθημερινά με αγωνία να μειώνονται οι τραπεζικές του καταθέσεις. Κανείς δεν περιμένει την ανάπτυξη σε αυτή την χώρα, επειδή όλοι γνωρίζουν πως με τέτοια μέτρα κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει. Όσο για τις διακοπές, μπορεί να είσαι εσύ, αλλά περίπου το 60% των Ελλήνων φέτος δεν θα κάνουν διακοπές. Ήδη, αποφεύγουν τις φορολογικές δηλώσεις, επειδή έχουν ένα δίλημμα: ή πληρώνω φόρο και θα μειώσω από το φαγητό που τρώω ή δεν πληρώνω φόρο και έχω να φάω. Τόσο απλά είναι τα πράηματα. και σταματείστε επιτέλους να ειρωνεύεστε και να κάνετε ανθρώπους να λυγίζουν. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να ενωθούμε σαν λαός και τέτοιου είδους σχολιασμοί πιέζουν προς την αντίθετη πλευρά, αυτή της διάσπασης. Μπορούμε να ομονοήσουμε; Έχει καλώς. Δεν μπορούμε; Τότε ας σωπάσουμε

      Διαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι, ας σταματήσουμε πλέον τις αμπελοφιλοσοφίες και ας δράσουμε.......
    ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΕΝΘΟΚΑΘΑΡΣΗ !!!!!
    ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ???
    Δεν είναι μόνο η τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και τα εξ αυτής παρελκόμενα.
    Οι δωσίλογοι προδότες συνεχίζουν το έργο τους ανεμπόδιστα.....
    Τώρα επέρχεται με δόλιο τρόπο (νέα γραμματική του Δημοτικού) η οριστική καρταστροφή της γλώσσης της παιδείας και κατ΄επέκταση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ....
    Κανείς κοπρίτης δεν αρθρώνει λέξη ......
    Ας ξεκινήσουμε με αυτούς τους ύπουλους προδότες που καταστρέφουν τα παιδιά, ( με αγωγές, μηνύσεις και σαφή βία) μέχρις ότου επιληφθεί η Δικαιοσύνη και τους τιμωρήσει για εσχάτη προδοσία.... αν τελικά γλυτώσουν το λυντσάρισμα...
    Μετά άμεσα να ασχοληθούμε με την σωτηρία της Ελλάδας....
    Τέρμα πλέον η ανοχή.....στους Εθνοπροδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι συναναγνώστες, παρατηρώ ότι ορισμένοι δεν αντέχουν ούτε σχόλια να κάνουμε για τη νοητική κατάσταση των συμπατριωτών μας! Κατά την άποψή μου, ο εχθρός μας δεν είναι αυτοί. Αυτούς (γενικά και αόριστα τους πολιτικούς, τους κυβερνώντες, το σύστημα) τους κατανομάζαμε ως αντιπάλους πριν από τις εκλογές. Μας δόθηκε η ευκαιρία να τους στείλουμε αδιάβαστους. Δεν το κάναμε όμως συνειδητά και βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, με τη διαφορά ότι πλέον οι αντοχές μας έχουν τελειώσει ενώ η χώρα και τα περιουσιακά της στοιχεία απειλούνται πλέον άμεσα και ολοφάνερα. Επομένως ο εχθρός μας δεν είναι αυτοί: είμαστε εμείς, ο κακός μας εαυτός ή η πλειοψηφία από εμάς που σκέφτεται με τον τρόπο αυτό. Ναι να ομονοήσουμε, αλλά σε τι; Αυτή τη στιγμή, εάν πρότειναν στους περισσότερους Ελληνες να ξεπουληθούν όλα ανεξαιρέτως τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας με αντάλλαγμα τα χαράτσια ενός έτους τι νομίζετε ότι θα επέλεγαν οι περισσότεροι; Εάν μας πρότειναν την εύκολη απόκτηση υπηκοότητας από δύο εκατομ. αλλοδαπούς (και την αμετάκλητη επομένως νόθευση του εκλογικού σώματος) με αντάλλαγμα την αποφυγή απολύσεων από το δημόσιο και νέες προσλήψεις τι θα επέλεγαν οι "Ελληνες"; Επειδή ξέρουμε τι θα επέλεγαν, για το λόγο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε τα λόγια ενός Γέροντα που δημοσίευσε πριν από ημέρες ο Κωνσταντίνος ότι θα γίνει εκκαθάριση, γιατί είναι αμαρτία να μη μετανοούμε και να επιμένουμε στη βόλεψή μας. Είναι δειλία το να αποφεύγουμε τις ευθύνες μας και να κοιτάμε μόνο την εύκολη ζωή χωρίς αγώνες. Είναι υποκρισία να επαναλαμβάνουμε τα λεγόμενα περί κόκκινης μηλιάς και ξανθού γένους γιατί είμαστε δειλοί! Και ο θεός τους δειλούς δεν τους ανέχεται! Και τους δειλούς δεν τους αξίζει μία μεγάλη και δυνατή πατρίδα αλλά μία ποντικότρυπα για να χωθούν! Είναι επίσης υποκρισία να παριστάνουμε τα θύματα, επειδή εμείς τους εκλέγαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και τους εκλέγαμε επειδή τα πνευματικά μας μάτια είναι κλειστά και σκοπίμως παραμένουν κλειστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο φίλο 5:56
    Βασικά σε όσα αναφέρεις έχεις δίκιο.
    Αλλά ουσιαστικά μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση, να γυρνάμε ζαλισμένοι και άνευ στόχου, όπως ηθελαν δηλάδή, γιατί μας άφησαν αμόρφωτους και χωρίς ιδεώση αξίες και ιδανικά.
    Ο απαίδευτος και ψιλοεαυτούλης Λαός, αρκείται στο να μη χάσει τα ελάχιστα που σχετικά άκοπα απέκτησε και έτσι τρομοκρατηθείς ψήφισε ότι ψήφισε (μη ξεχνάμε και την τεράστια αποχή).
    Παρόλα αυτά, ένα Έλληνα πατριώτη χρειαζόμαστε για ηγέτη, ώστε να ξεκινήσει ξανά η Ελλάδα με όλους τους ΄'Ελληνες ενωμένους.
    Η ιστορία διδάσκει , ότι πάντα σε δύσκολες καταστάσεις, πάντα αναδεικνύεται ένας πραγματικός ηγέτης.....
    Ελπίζω να εμφανισθεί γρήγορα, όσο ...δύσκολο και αν φαίνεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. do not wait for leaders; do it alone, person to person.-Mother Teresa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Χωρίς Ισλαμ_1-8

    Στους εισβολείς του ισλάμ έδωσαν δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη,
    με χρήματα που έκλεψαν από τους Έλληνες ,
    φορολογώντας τους , μέχρι αυτοκτονίας .

    (Η φορολογία είναι ανταποδοτική για τους ίδιους τους φορολογούμενους και όχι για τους εισβολείς του ισλάμ ).

    Όποιος θέλει να κάνει τον ανθρωπιστή,
    (βλ. Τσίπρας, Δούρου, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.λπ.)
    και το κουβαρντά
    να βάλει το χέρι του,
    στις δικές του τσέπες
    και όχι να κλέβει τους Έλληνες .

    Το αποτέλεσμα είναι
    να μην έχουν τώρα οι έλληνες,
    ούτε φάρμακα ούτε νοσοκομεία .

    = =
    = =










    Χωρίς Ισλαμ_2-8

    Οι εισβολείς του ισλάμ πήραν τις εργασίες των ελλήνων .

    Τα χρήματα που εισπράττουν οι ισλαμιστές
    τα στέλνουν στις χώρες τους,
    κυρίως με την Western Union.

    Οι ισλαμιστές δεν θέλουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές,
    για να παίρνουν μεγαλύτερο μεροκάματο.

    Οι εισβολείς του ισλάμ είναι οι κύριοι εισαγωγείς
    και διακινητές λαθραίων
    και αδασμολόγητων εμπορικών προϊόντων .

    Οι ισλαμιστές εισάγουν και πωλούν στη Ελλάδα ναρκωτικά .

    Οι ισλαμιστές φέρνουν στη χώρα μας αρρώστιες,
    και κάποιοι τους δίνουν επίδομα για το HIV,
    κόβοντας από τους Έλληνες μισθούς και συντάξεις.

    Χωρίς τους ισλαμιστές η ανεργία των ελλήνων θα ήταν μικρότερη.

    Χωρίς τους ισλαμιστές σήμερα , ο αριθμός των ελλήνων στα συσσίτια θα ήταν πολύ μικρότερος .

    = =





    Χωρίς Ισλαμ_3-8

    Χωρίς τους ισλαμιστές καλύτερα ,
    γιατί ο αριθμός των ελλήνων που κοιμούνται στα παγκάκια,
    και ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια
    θα ήταν μικρότερος ή και ανύπαρκτος.

    Χωρίς τους ισλαμιστές καλύτερα ,
    γιατί η κατάθληψη και οι στεναχώριες των Ελλήνων
    από τα οικονομικά προβλήματα θα ήταν λιγότερες ή ανύπαρκτες.

    Χωρίς τους ισλαμιστές καλύτερα ,
    γιατί οι αυτοκτονίες των Ελλήνων
    από οικονομικά προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερες.

    Χωρίς τους ισλαμιστές καλύτερα,
    γιατί οι Έλληνες ασθενείς (από HIV και άλλες ασθένειες ) θα ήταν λιγότεροι .

    = =
    = =













    Χωρίς Ισλαμ_4-8

    Μας είπαν ότι ο ιός του δυτικού Νείλου ήρθε στη Ελλάδα από το Έβρο,
    δηλαδή από την ίδια πύλη εισόδου που έρχονται και οι ισλαμιστές .

    Τα αποδημητικά πουλιά που έρχονται από την Αφρική έχουν σαν πρώτο σταθμό στάθμευσης την Κρήτη και Όχι το Έβρο.

    Αν ήταν λοιπόν τα αποδημητικά πουλιά,
    ήταν οι φορείς του ιού , του δυτικού Νείλου,
    ο ιός θα έπρεπε να εμφανιστεί πρώτα στη Κρήτη και μετά στον Έβρο. …
    τα τουρκοκάναλα μας θεωρούν :
    Μ α λ ά κ ε ς
    σε υποτροπιάζουσα μορφή .

    = =
    = =













    Χωρίς Ισλαμ_5-8

    Χωρίς τους ισλαμιστές καλύτερα ,
    οι ληστείες και οι δολοφονίες των Ελλήνων,
    μέσα στα σπίτια τους,
    για λίγα ευρώ
    ή και μόνο από μισελληνισμό,

    Δεν θα υπήρχαν .

    Χωρίς τους εισβολείς του ισλάμ ,
    δεν θα υπήρχαν δολοφονίες για μερικά ευρώ ,
    ή για μια κάμερα των 120 ευρώ .

    = =
    = =


















    Χωρίς Ισλαμ_6-8

    Χωρίς τους εισβολείς του ισλάμ,
    και τους εδώ
    προστάτες τους *,
    η Μυρτώ σήμερα,
    θα ήταν στο σχολείο της μαζί με τα άλλα παιδιά.

    *(βλέπε: ΚΚΕ, Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ. , ΔΗΜΑΡ , Λαζόπουλο, Παυλόπουλο, Δούρου κ.λπ.)

    = =
    = =


















    Χωρίς Ισλαμ_7-8

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    σήμερα οι Έλληνες ασθενείς θα ήταν λιγότεροι .

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    σήμερα οι Έλληνες φτωχοί θα ήταν λιγότεροι .

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    σήμερα θα υπήρχαν στη ζωή περισσότεροι Έλληνες .

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    η νέοι Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό θα ήταν λιγότεροι .

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    οι Έλληνες θα είχαν καλύτερη υγεία .

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    οι Έλληνες νεκροί θα ήταν λιγότεροι.

    Χωρίς τους εισβολείς ισλάμ,
    σήμερα θα υπήρχαν στη ζωή περισσότεροι Έλληνες .








    Χωρίς Ισλαμ_8-8

    Είναι πράξη έσχατης προδοσίας
    κατά του έθνους της Ελλάδος
    η προστασία των ισλαμιστών εισβολέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]