Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητική παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδος

Από προηγούμενη επίσκεψη του ζεύγους Ερντογάν στην Κομοτηνή

Σε ευθεία παρέμβαση, στα εσωτερικά τής χώρας, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, με συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη που έστειλε στον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλιτσαβούς.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».

Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι πολίτες της Ελλάδας, μέλη της τουρκικής μειονότητας και οι πολίτες της Τουρκίας, μέλη της ελληνικής μειονότητας πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας» και ανέφερε: «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς των διμερών σχέσεων. Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μα προσέγγισης».

Αναφερόμενος στο εν λόγω κόμμα, ο Ερντογάν τόνισε ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία, οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη να έχουν μεταξύ τους ενότητα και αλληλεγγύη. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω ότι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης έχει σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία με την ιδιότητά του ως σχολείου πολιτικής για τους ομογενείς μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενότητα των ομογενών μας».

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Από την πλευρά της ανθυποκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά δεν έχει υπάρξει απάντηση (αλλά και να υπάρξει θα είναι τόσο χαμηλών τόνων που είναι αμφίβολο αν θα την αντιληφθεί και η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά). Βέβαια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η κυβέρνησή του έχουν κάθε δικαίωμα να τοποθετούνται όπως οι ίδιοι νομίζουν, όταν φυσικά οι τοποθετήσεις τους αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους. Η διάθεσή τους να τείνουν χέρι φιλίας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός τους, αποτελεί προσωπική τους επιλογή. Μόνο που θα πρέπει να θυμούνται πως οι προσωπικές τους επιλογές δεν θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εικόνα της χώρας και των Ελλήνων, αφού προ καιρού έχουν διαφοροποιηθεί από οτιδήποτε εκφράζει τον Έλληνα πολίτη και οτιδήποτε εξυπηρετεί την χώρα (σημειώνουμε προς γνώσιν και επίρρωιν ότι η χώρα δεν είναι το κυβερνών κόμμα και οι κατοικούντες σε αυτό...) και δεν λυπόμαστε καθόλου που δεν έχουμε προχωρήσει σε λοβοτομή προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Οταν κατι Ελληναράδες , ακόμα και σε σχολικα βιβλία ή χάρτες τους αποκαλούσαν "Τουρκους" ήταν καλά ε;Όταν το Κρατος τους είχε ως γ΄κατηγορίας πολίτες νιωθαμε ευχαριστημένοι ε;
    Πώς βγάζουμε τόσο ανίκανους στην κυβέρνηση που ξεπουλάνε τα πάντα και μας μικραίνουν και μας ταπεινώνουν ; Πρεπει να εχουμε φοβερό ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκαιο θα ήταν να αντιπαρατεθούν εκπρόσωποι των πολιτών στα λεγόμενα των εχθρών μας και όχι οι ανίκανοι..

      Διαγραφή
  2. Για την Ελλάδα η "αποζημίωση" έχει σχέση μόνον με την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους ως εθνική μειονότητα και τίποτε παραπάνω.

    Αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, τα οποία περιορίζονται στα γνωστά εθνικού τύπου δικαιώματα των μειονοτήτων.

    Μειονοτικά σχολεία, δικαίωμα γλώσσας και κάποιο βαθμό αυτοδιοίκησης της κοινότητας.
    Αναγνώριση και μάλιστα με οικονομικό όφελος για την Ελλάδα.
    Γιατί;
    Γιατί πρέπει να μας επιστρέψουν πίσω τα χωράφια, τα οποία πήραν στην προηγούμενη άσκηση του δικαιώματος του εθνικού τους προσδιορισμού.
    Τα χωράφια τους τα κράτησαν, επειδή δήλωσαν Έλληνες μωαμεθανοί.

    Αν τότε δήλωναν Τούρκοι —όπως και τώρα, αν το δηλώσουν— δεν θα είχαν —και δεν θα έχουν— δικαίωμα πάνω σ' αυτές τις περιουσίες.
    Γίνονται Τούρκοι της Ελλάδας χωρίς περιουσία, όπως συμβαίνει και με πολλούς Έλληνες, οι οποίοι είναι πολίτες της πατρίδας τους χωρίς περιουσία.

    -----------------------
    fnous-ΕΑΜ β'- Ο Ερντογάν κ οι '' Τούρκοι'' τ Θράκης.
    http://www.youtube.com/watch?v=vuiP9BIG64o&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποτε θέλουν μιλούν εν ονόματι της ελληνοτουρκικής φιλίας και όποτε θέλουν την τοποθετούν στην άκρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εε λοιπόν η τακτική αυτή της τουρκίας μου θυμίζει νοοτροπία ανθρώπου που επειδή χαρακτηρίζεται από κάποιο κουσούρι (αυταρχική συμπεριφορά), και νιώθει άσχημα, απαιτεί και οι άλλοι να είναι έτσι..

    Ίσως η πολιτικοί μας - προδότες - συνεργάτες ξένων, να συμπεριφέρονται (μακροπρόθεσμα) με τον χείριστο τρόπο στις μειονότητες της Θράκης (όπως κάνουν αδιάφορα για τον κάθε πολίτη) αλλά δεν συγκρίνεται με την συμπεριφορά των Τούρκων προς τους Κούρδους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]