Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθησαν τούρκοι πράκτορες στη Λήμνο


Είχαν φωτογραφίες και χαρτογράφηση στρατιωτικών οδών που οδηγούσαν σε καίριες αμυντικές θέσεις πυραύλων και ραντάρ

Το ενδιαφέρον των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για την αμυντική διάταξη των Ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είναι ένα γεγονός που έχει καταγραφεί πολλές φορές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, η οποία έχει κατορθώσει πολλές φορές στο παρελθόν να συλλάβει πράκτορες –διαφόρων εθνικοτήτων- οι οποίοι εργαζόταν για την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε προ μερικών ημερών και στη Λήμνο, όπου η ΕΥΠ –μετά από παρακολούθηση μερικών ημερών- προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων οι οποίοι αποδείχθηκε πως διενεργούσαν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".

Για την ακρίβεια, με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτρονικο-οπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών.

Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν -σε φορητά αποθηκευτικά μέσα- λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ. .

Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ.
"Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα. Δεν προσπαθούσαν να δουν τι έχουμε και που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις εναλλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων. Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες..., όμως προφανώς επειδή οι Ολλανδοί εργάζονται αυτό το διάστημα για επιχειρήσεις της CIA στη Μέση Ανατολή, υπήρχαν «διαθέσιμοι» Τσέχοι, οι οποίοι τελικά και συνελήφθησαν.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως τον τελευταίο μήνα η ΕΥΠ έχει μπει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της για επικείμενη επιχείρηση της ΜΙΤ σε νησί του βορειο-ανατολικού Αιγαίου.

Κωνσταντίνος

Πληροφορίες από Defencenet

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Τι θα γίνει με αυτά τα μούτρα ???
    Εκτός από βαρύτατες ποινές που πρέπει να επιβληθούν, θα υπάρξει επίσημη διαμαρτυρία στα τουρκομόγγολα, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ ???
    Αναμένουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι πριν λιγο διάβαζα ότι ηταν Τσέχοι τώρα έγιναν Τούρκοι???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως το γράφει σαφέστατα. Τσέχοι που δουλεύουν για την τουρκική ΜΙΤ

      Διαγραφή
  3. Τούρκοι με ξένη υπηκοότητα είναι συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σε βόλεψε και πολύ το μήνυμά μου που έσβησες ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω σβήσει κανένα μήνυμα αγαπητέ. Αν άφησες εδώ κάποιο σχόλιο, τότε θα αναρτήθηκε. Αν το άφησες αλλού,... δεν γνωρίζω. Εδώ μόνο τα υβριστικά (προσωπικού χαρακτήρα προς άλλους αναγνώστες) μηνύματα κόβονται

      Διαγραφή
  5. το οτι ξερουν το τι εχουμε ειναι γνωστο, το ξερουν απο αλλες πηγες.Γι αυτο και η αποψιλωση με πυρκαγιες των νησιων μας, για να μη μπορουν τα δαση να κρυψουν στρατο και πολιτες.Ομως εχουν γνωση οι φυλακες.Μπραβο στην ΕΥΠ και να την ενισχυσουν οσο μπορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]