Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιατρόπουλος: Αναγγελία...


Σας μιλάει ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο…

Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όλοι! Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει! Προσέξτε καλά. Όλοι σας!

Από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κι από την Κυβέρνηση, τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Βουλευτές, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της διοίκησης στις εσχατιές της Επικράτειας, αναλογιστείτε αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην πατρίδα μας.

Έχετε όλοι σας ευθύνη για ό,τι παραπέρα συμβεί...

Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι πάντοτε έρχεται η ώρα της πληρωμής, οι λογαριασμοί κλείνουν πάντοτε.

Με το ιστορικό «Εύγε» και την πατρίδα ευγνωμονούσα για τους ΄Ηρωες και τον ιστορικό κόλαφο και την πρέπουσα τιμωρία για τους Επίορκους και τους Προδότες.

Ρίξτε μια ματιά στην Ιστορία της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να υπάρξει χάρη για κανέναν Επίορκο, ακριβώς όπως, οπωσδήποτε θα υπάρξει η Μεγίστη Τιμή, για κάθε Πατριώτη.

Έχουμε όλοι μας ευθύνη, το ξέρω. Όμως εμείς οι υπόλοιποι ΄Ελληνες, δέκα εκατομμύρια ψυχές, έχουμε εμπιστευτεί σε σας, το καράβι του τόπου. Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε, κατεβείτε απ το πλοίο, αφήστε σε άλλους το ταξίδι. Όλοι!

Πολιτικοί, δικαστές, εκπαιδευτικοί, διανοούμενοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, εκκλησιαστικοί άρχοντες, γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, επιστήμονες ειδικών κλάδων, όλοι όσοι μετέχετε επιτελικά στη Διοίκηση του Κράτους των Ελλήνων, αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Οι ώρες πλησιάζουν καφτές και κοφτερές. Το Εγώ σας, θα δοκιμαστεί μέχρι τη βαθύτερη υπαρξιακή σας σταγόνα, προσέξτε!

Δεν είναι όλα, τραπεζικές καταθέσεις, μωροφιλοδοξία, αλαζονεία, πολυτέλεια, καλοζωϊσμός, αφροσύνη, εξουσιαστική μανία, φιγούρα, κομπίνα, μίζα, προμήθεια, ρουφιανιά, καριερισμός, απληστία, αχαριστία, ατομισμός, συνωμοσιολογία, γλοιώδης υποταγή στα ξένα αφεντικά, και ωχαδερφισμός, όταν Χάνεται η Πατρίδα!

Όλα αυτά στην Κρίσιμη ΄Ωρα, στη Μεγάλη Στιγμή των κορυφαίων επιλογών, τινάζονται στον αέρα.

Διαβάστε ξανά την Ιστορία μας, προσέξτε καλά!

Κάπου μέσα σας βαθειά για κάποιους, ψηλά για κάποιους άλλους, υπάρχουν κι άλλες λέξεις που βγαίνουν στον αέρα στις Κρίσιμες Ώρες. Το Καθήκον, η Φιλοπατρία, η Συναδέλφωση, η Αλληλεγγύη, η Συμπόνια, η Αυτοπεποίθηση, ο Ηρωισμός, η Αυτοθυσία...

Μην φανταστείτε ότι δεν θα σας το ζητήσουν οι καιροί.
Και αλίμονο σε όσους από σας, έχετε χάσει κάθε επαφή μ' αυτές τις λέξεις...

Αφήστε τη θεωρητικολογία στην άκρη. Το παραμύθι και το συναξάρισμα, το δούλεμα του Λαού, όσοι μετέχετε σ αυτό το ανόητο σχήμα ξεχαρβαλωμένης συνείδησης.

Προσέξτε καλά, αλαζόνες επίορκοι κομπιναδόροι. Ο χρόνος τελειώνει για σας.

Ο χρόνος αρχίζει για το Λαό μας.

Κι εσείς οι άλλοι, που με διαβάζετε τώρα και έχετε αληθινή συνείδηση της μεγάλης ευθύνης σας, να ξέρετε ότι θα βρείτε το Λαό μας δίπλα σας, σε ό,τι προτείνετε, σε ό,τι αποφασίσετε.

Όμως ίσως αναγκαστείτε να εκπροσωπήσατε και τη Νέμεση σε κοντινούς σας, συναδέλφους σας μέχρι πρότινος, σε μηδίσαντες και επίορκους. Για να αποδώσετε τα πρέποντα στην Ύβρη που διαπράττεται στις μέρες τούτες. Θα το κάνετε γιατί προηγείται μέσα σας το Καθήκον.

Και θα μας βρείτε όλους δίπλα σας. Ζητάμε πρότυπα, ζητάμε υπεύθυνους ΄Ελληνες και υπεύθυνες Ελληνίδες γι αυτές τις ώρες. Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε μαζί σας. Η Πατρίδα δεν θα πεθάνει.

Η Ελλάδα θα ζήσει. Και θα μεγαλουργήσει και πάλι. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για ύπουλες και πονηρές σαχλαμάρες, πρέπει όλοι οι «νεοέλληνες» να ξαναγίνουμε αληθινοί Έλληνες.

Τελεία.

Σας μίλησε ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

  1. Η σημερινή νέα γενιά των Ελλήνων δεν είναι υπεύθυνη γι' αυτό το οποίο καλείται να βιώσει.
    Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι …κι αυτοί δεν φαίνονται.

    Η γενιά αυτή δεν "φύτρωσε" απλά σε ένα παλιό βαλκανικό "χωράφι", για να κριθεί αυτοτελώς για την ποιότητά της.

    Κάποιοι την έφεραν στον κόσμο και αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τις συνθήκες στις οποίες θα ζούσε ακόμα και πριν αυτή ζήσει. …. .. ………… …
    …. .. . Οτιδήποτε λοιπόν αφορά τη νέα γενιά, πρέπει να "προβάλλεται" στους υπεύθυνους γι' αυτήν.
    Οτιδήποτε μπορεί να τη χαρακτηρίζει, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό, πρέπει να "προβάλλεται" στους υπεύθυνους γι' αυτήν.

    Αν αυτή η γενιά δεν έχει καλή παιδεία, φταίνε αυτοί, οι οποίοι τη διαπαιδαγώγησαν.
    Αν αυτή η γενιά δεν έχει καλή εκπαίδευση, φταίνε αυτοί, οι οποίοι την εκπαίδευσαν.
    Αν αυτή η γενιά δεν έχει όνειρα, φταίνε αυτοί, οι οποίοι έστρωσαν λάθος το "κρεβάτι" της.
    Αν αυτή η γενιά δεν έχει ελπίδα, φταίνε αυτοί, οι οποίοι σχεδίασαν το "κλουβί" όπου την έβαλαν να κατοικεί.
    -----------
    fnous -ΕΑΜ β' - Προυπολογισμός 2011.
    http://www.youtube.com/watch?v=qrV4-qLbuNk&feature=plcp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σημερινή νέα γενιά από το ξεκίνημα της ύπαρξής της ήταν καταδικασμένη απ' τους ίδιους τους γενήτορές της. Πάντα αυτή η γενιά λασπολογούνταν, υβρίζονταν, μειώνονταν: πάντα τα ξένα παιδιά ήταν πιο άξια, ενώ τα ελληνόπουλα ήταν τεμπέληδες, κατώτεροι. Τους στέρησαν τη δουλειά, την πρωτειά, την τιμή να σηκώσουν την ελληνική σημαία που με πλαστούς βαθμούς την έδιναν σε ξένους που τη μισούσαν - τους στέρησαν την αυτοπεποίθηση, τα όνειρα, την ελπίδα. Και τώρα όλοι αυτοί που καταρράκωσαν τη νέα γενιά, αυτοί που απέρριπταν τους Έλληνες με τη δικαιολογία ''δεν έχεις εμπειρία'' κι έπαιρναν ξένους, χωρίς εμπειρία, τσακίζοντας τα νέα παιδιά, τώρα ζητούν απ' αυτήν τη νέα γενιά να σηκώσει τη χώρα στους ώμους της και να σώσει και τους ίδιους... Η νέα γενιά θα το κάνει, αλλά θα πρέπει να της αφήσουν το μέλλον.

      Διαγραφή
  2. Η Ελλάδα της τελευταίας στιγμής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως ηρθε η ωρα να πληρωσουμε το τιμημα που εχει πει ο θουκυδιδης για τους λαους που ξεχνουν την ιστορια τους ??? Εχει δικιο ο κ.ιατροπουλος οτι θα επελθει και Νεμεσης ,αυτο που πρεπει να μας απασχολει ολους ειναι το μεγεθος ,και η μετα ΝΕΜΕΣΗΣ εποχη τοτε θα αντικρυσουμε την πραγματικη ελλαδα η οτι εχει απομεινει απο αυτη ,μιας και( οι φιλοι) μας εχουν τα σχεδια τους και μαλιστα τρεχουνε με γοργους ρυθμους σε οικονομικα,στρατιωτικα,και πολιτικα επιπεδα,πλεον θα δοκιμαστουμε ολοι ,ακομα και ο θεος τις ελλαδας μας!!!!!!!!!!!! Ιςως θα πρεπει να εξωτερικευσουμε ολοι μας τον ΛΕΩΝΙΔΑ τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ και ολους αυτους τους ατελειωτους και ατελειωτες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ που δωσανε τις ζωες τους για αυτον τον τοπο ,ξεχασαμε αδερφια ξεχασαμε τον ρολο μας στον κοσμο και αφησαμε τον χρονο να κυλησει εις βαρος μας.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τώρα,όλοι αυτοί θα χάσουν τον ύπνο τους!!!
    Έχει καταλάβει ο Ελληνικός λαός τι γίνεται και γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε......
    Όλοι τους είναι διαχρονικοί δωσίλογοι προδότες και βασικά μισέλληνες που τους ενδιαφέρει μόνο το προσωπικό τους συμφέρουν.
    Οι Νεοέλληνες έχουν χάσει κάθε επαφή με τους προγόνους τους κοντινούς και μακρινούς και δεν πρόκειται να κουνηθούν όση δουλεία και εξαθλίωση τους επιβάλουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτέ το ρωμαιικό δεν πήγε μπροστά από ανθρωπους που περίμεναν κάτι να γίνει τώρα.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς ήρθε η σειρά τις γενιάς μας 15-65 να μας συζυτούν οι ρωμιοι του μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπιζω τουτη την φορα να ειναι αληθεια οτι θα σταθητε ΟΛΟΙ πλαί στους "τρελλους" .
    Διοτι οταν προσπαθησα να ξεβρωμισω τον τοπο στην ιδιαιτερη Πατριδα μου , οχι μονο εμεινα μονος , αλλα με μισησαν ολοι . Και δεξιοι και αριστεροι και πρασινα αλογα κτλ .
    Και εβλεπα τους "ποιητες" και τους "σπουδαγμενους" , τους ψευτοδιανοουμενους να γλυβουν και να ξεσκονιζουν τα κοστουμια των προδοτων επι 40 χρονια , και να χαριετιζονται με ανθελληνικα σκουλικια , "δημοκρατικων" κυβερνησεων" !
    Πὸτε ειχατε δικιο ; Τοτε ; η σημερα ;
    Πως να εμπιστευτουμε "μουσικοσυνθετες" που υμνουσαν Ελληνοφωνους Εφιαλτες ;
    Βουλευτες-Υπουργους , που εβλεπαν και ακουαν ; Δωδεκαθεϊστες και αλλους πλανεμενους , που αν και στα Θεοσκοτεινα , υποκρινονται οτι βλεπουν ;

    Πισω ολοι εσεις .
    Αφηστε τον Ελληνα να βρει ξανα τον Θεο του και θα τα βρει ΟΛΑ τα αλλα .

    ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη ο κυριος που υπογράφει το άρθρο ,κάποτε είχε πολιτευτεί με την Νέα Δημοκρατία ή μήπως πρόκειται για συνωνυμία.........????????????Για να μην ξεχνάμε ποιοι μας κάνουν κύρηγμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη ο κύριος που υπέγραψε το άρθρο με τις προτροπές , είχΕ κάποτε πολιτευτεί με την Νεα Δημοκρατια.....Το θυμάστε......???????Καιρός για λίγη ειλικρίνεια....Επιβάλλεται στις μέρες μας..... Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΜΠΑΖΕ ΚΑΙ ΚΑΥΧΙΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΡΕΛΛΟΧΑΡΤΟ. ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. plaka kanete oti den exei paei ston strato???eeeeere kati patriwtes!!!kanoun kai kirugma!!!vre oust!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από ποια θεση μιλαει ο κ.Ιατροπουλο???ΚΑΙ ...ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ???
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ??? ΤΟ...<>...ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ...ΑΚΟΜΑ????ΤΟ ΕΜΕΙΣ...Ε Μ Ε Ι Σ, κυριε,των γραμματων...και των...συνγραμματων...!!!μην υψωνεται το μποϊ του νου σας ..πανω απο τους αυτους που πιθανον ..να θεωρειται αμορφωτους...και να ΘΥΜΑΣΤΕ...<>!!!!να το ερμηνευσω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε παιδιά,βρε παιδιά...
    Ποιους νομίζετε ότι θα επηρεάσετε με το παραμυθάκι σας που δεν έχει δράκο;
    "Φτιάξατε" σε μια εβδομάδα,τώρα προχτές "μπλογκς" χωρίς κανένα περιεχόμενο,μόνο και μόνο για να κάνετε 'δουλίτσα" στο διαδίκτυο!
    Ένας από σας μάλιστα,που μάλλον είναι περισσότερο "υποχρεωμένος" έχει και φωτογραφία με χάρτη όπου πάνω απ΄τη θεσσαλονίκη, τα Σκόπια,ονομάζονται φόρα-παρτίδα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!
    Μιας και μας δώσατε όμως την ευκαιρία, δεν είναι κακό, ο ανειδοποίητος αναγνώστης να...μάθει και την αλήθεια!
    Επειδή γυρνάτε αποκοπή όλα τα Μπλογκς και τάχαμου "σνομπάρετε" και διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας υποκριτικά,για τον Ιατρόπουλο, αναδημοσιεύουμε λοιπόν από το άλλο Μπλογκ την "ΟΛΥΜΠΊΑ", που ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΙ
    ΕΔΩ (!!), με τα ίδια κεφαλαία, την απάντηση του Ποιητή στο ερώτημά σας,γιατί δεν υπηρέτησε και πήρε "τρελλόχαρτο":

    Ρωτάτε λοιπόν,τα ίδια όπως εδώ και παίρνετε την απάντηση:

    "Πάμε τώρα και σε σένα Kostas, ή Sotiris, ή Basilis, κλπ. ξέρεις τώρα εσύ: Η “υπηρεσία” σου παιδί μου, μόνο αυτό σου έδωσε ως πληροφορία, έτσι ξερά,ότι δεν υπηρέτησα;
    Δεν σου είπαν οι χρονικογράφοι του παρελθόντος μου,ότι παρουσιάστηκα τον Νοέμβρη του 67, ενώ ήδη ανήκα στο ΠΑΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, υπηρέτησα τέσσερις μήνες στην Αεροπορία και τον Μάρτη του 68,πήρα κρυφό μήνυμα από τον επικεφαλής της ομάδας μας, τον στρατηγό Τάκη Παπαγεωργόπουλο, να φύγω αμέσως από την Ανδραβίδα που βρισκόμουν,γιατί είχαν πληροφορίες ότι θα με εκτελούσαν; Κα μελέτησα επειγόντως όλη την στρατιωτική ιατρική,και με χίλιες περιπέτειες κατάφερα να διακόψω τη θητεία μου και τόσκασα για τη Σουηδία,όπου υπήρξα προστατευόμενος της κυβέρνησης του Ούλαφ Πάλμε;
    Δεν σου είπανε παιδί μου πως ακριβώς από ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και με εισήγηση του αείμνηστου Γιώργου-Αλέξανδρου Μαγκάκη, σε πανηγυρική τελετή, η Ένωση Συντακτών μου αναγνώρισε τα χρόνια της Επταετίας ως χρόνια απονομής Τιμητικής Σύνταξης;
    Σταματώ εδώ.΄Εχει κι άλλες μπόλικες σελίδες η σχέση μου με τη Χούντα, τι να σου λέω τώρα Kostas ή Sotiris ή Basilis κλπ,ξέρεις τώρα εσύ..

    Θα σου κάνω δώρο όμως,ένα μικρό χάϊ-κάϊ μου:

    Εγώ,όσο έχω λάσπη,θα χτίζω..
    Ακόμη και μ αυτή που μου πετάνε.

    ——————————————————

    Ο άλλος τώρα με τα γκρήκλις και το...χάρτη της Μακεδονίας στο μπλογκ του είναι μάλλον ο ίδιος πράκτορας προφανώς και κάνει...δεύτερο μαρκάρισμα ως "άλλος" αναγνώστης για να φορτώσει "πλήθος" εναντίον του Ιατρόπουλου..

    Για τον κ.Σταυριανό, που κι αυτός μας αφήνει χωρίς καμιάν άλλη πληροφορία γι αυτόν, στο άδειο καινούργιο του μπλογκ,η απάντησ έχει επίσης δοθεί εδώ και κάποια χρόνια.
    Πώς δεν διάβασε λοιπόν,στον τότε Τύπο την δημόσια δήλωση του Ποιητή, ότι:

    "Απ΄τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής συνυπογράφει με τον Πρόεδρο Πούτιν, για τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη,που το θεωρώ σημαντικό έργο για τον τόπο μας, προτίθεμαι να τον στηρίξω και θα κατεβώ υποψήφιος στη Β Περιφέρεια
    Αττικής."

    Στις επόμενες εκλογές που πάλι του προτάθηκε,αυτός αρνήθηκε πλέον γιατί το θέμα του αγωγού είχε πάρει άλλη τροπή..
    ---------------------------------------------------

    Τώρα για το έργο του Ιατρόπουλου, ο Τραιανός τουλάχιστον που ξεκίνησε τον
    διάλογο και με τον οποίο ο Ποιητής συμφωνεί και τα ίδια μ αυτόν λέει και γράφει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, ο Τραιανός λοιπόν το γνωρίζει καλά,όπως κι εμείς φυσικά...

    Λοιπόν,αφήστε τα γνωστά, δεν μπορείτε τίποτε να κάνετε σε έναν απ τους τελευταίους πνευματικούς ανθρώπους που μείνανε στην πατρίδα μας, και που ο λαός μας τον λατρεύει και τον έχει καταξιώσει,όσο κι αν τα αφεντικά σας λυσσάνε κάθε φορά που ο Δημήτρης Ιατρόπουλος κατατίθεται στο ελληνικό κοινό με ένα από τα φλογερά και πατριωτικά του κείμενα.

    Αντώνιος Κόντης
    Σταμάτης Γιούκαλης
    Γιάννης Φλέσσας

    εκ μέρους των χιλιάδων Φίλων του Ποιητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα ταιριάζει απόλυτα το "εδώ η πόλη καίγεται και ...χτενίζεται". Τώρα θυμηθήκατε το παρελθόν του καθενός και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα σας; Ο καθένας μας πρέπει να είναι σήμερα σοβαρός και αμείλικτος κριτής μπροστά στο έγκλημα που συντελείται και όλοι να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό! Ο καθένας, είτε πήγε φαντάρος είτε όχι, είτε υπήρξε υποψήφιος ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ είτε όχι, είτε χρησιμοποιεί εισαγωγικά είτε όχι, είτε είναι ορθόδοξος είτε όχι, είτε φορούσε μπλε μπλούζα είτε ριγέ είτε κόκκινη είτε ήταν γυμνός! Κανείς δεν περισσεύει, καταλάβατε; Ή θα καταλάβετε πάλι κατόπιν εορτής, φελλοί της επιφάνειας και δεξαμενές απύθμενου κομπλεξ; Κακώς αμφιβάλλει ο Φαλμεράιερ για την ελληνικότητα των σημερινών Ελλήνων, απόδειξη ότι και σήμερα τρώγονται όπως και διαχρονικά! Για το παραμικρό και όταν ακόμα δεν χρειάζεται γιατί προηγούνται άλλα. Ποιητή πραγματικά είμαστε στη κόψη του ξυραφιού και οι περισσότεροι πετούν αετό, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου σε κάτι: Να μην ρίξουμε, λέω, καθόλου ματιά στην ιστορία μας, γιατί σπάνια τιμωρήθηκαν οι επίορκοι, σπάνια τιμήθηκαν οι ήρωες, σπάνια υπήρξε κάθαρση και δικαιοσύνη. Και ο Κολοκοτρώνης ακόμη στη φυλακή πέθανε! Η πραγματική απελευθέρωση της Ελλάδας δεν έγινε ποτέ και πρέπει να γίνει μια και καλή τώρα από όλους εμάς. Ημιμαθείς και απαίδευτους θα μου πείτε, αγουροξυπνιμένους από τα σκυλάδικα, ζαλισμένος από τα τουρκοσήριαλ, παχύσαρκους και βολεμένους; Μα δεν διαλέγουμε εμείς, η ιστορία μας διάλεξε ήδη! Και ο Χριστός δεν είπε "ελάτε όπως είστε"; Εμπρός λοιπόν μη σκοτώνεστε λεκτικά μεταξύ σας, προηγούνται άλλοι επειγόντως σε πραγματικό επίπεδο, δε νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας ζήτησε ο Ιατρόπουλος να συστρατευθούμε στο κόμμα του για να εξονυχίζουμε το πολιτικό, ή και το προσωπικό του παρελθόν.
    Ούτε μας είπε ο άνθρωπος ποιόν να υποστηρίξουμε για να ψάχνουμε qui bono κλπ.
    Η συγκεκριμένη προσωπικότητα είναι αυτή που πολύ γρήγορα (σχεδόν εξ΄ αρχής) διεχώρισε την θέση του από τον πολλά υποσχόμενο ποταμό της "αλλαγής" και των απόνερων του και εκεί πρέπει να μείνουμε, ως πρός την εντιμότητα των παραινέσεων του, εάν συγκινεί ο λόγος του.
    Είναι αδιάφορη η όποια άλλη κριτική (ακόμη και εάν είχε αποδεικτικά "ενοχοποιητικά" στοιχεία) δεδομένου πως οι άνθρωποι του χώρου χρήσιμοι είναι όταν, λόγω των λεκτικών και εκφραστικών ιδιαιτεροτήτων τους, μπορούν ευχερώς να "ξεφωνίζουν" τα κακώς κείμενα της δόλιας εξουσίας και να έχουν το ακαταδίωκτο από αυτήν λόγω της λαικής αποδοχής που απολαμβάνουν (όσοι εξ αυτών) λέγοντας πράγματα "ποιητική αδεία", που εάν τα πούμε οι υπόλοιποι... μάλλον δεν θα είναι ο πρωινός γαλατάς ο εωθινός επισκέπτης! Αυτό γίνεται από τη εποχή της αρχαιότητας...
    Πόσοι άλλωστε από τους αιθεροβάμονες σύγχρονους καλοπερασἀκηδες "διανοούμενους" δεν έχουν στρατευμένη ένταξη στο σύστημα με προβολές, χρηματοδοτήσεις κλπ;
    Ο Ιατρόπουλος δεν είναι ένας από αυτούς, είναι εδώ και πολλά χρόνια τιμητική εξαίρεση, έγκαίρως αποσχισθείς, μαζί με ελάχιστους άλλους. Αυτό δείχνει ποιότητες ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας , σπάνιας για τον χώρο που λείχει τους "χορηγούς".
    Ούτε φίλος του είμαι, ούτε στον κύκλο του μετέχω...απλώς ως τρίτος έτσι ερμηνεύω τις προσλαμβάνουσες μου. Φαίνεται ενοχλούν τα ελεύθερα "καλαδήματα" και κάποιοι θέλουν να απογοητεύσουν Κάποιους για να μην ακούγονται.
    Άλλωστε μην απαιτούμε από τους "αλαφροίσκιωτους" ευαίσθητους και πανελεύθερους δέκτες των ανθρώπινων δραμάτων και καημών απολύτως συμβατική συμπεριφορά, γιατί τότε θα αναιρούσαν την όποια αξία-φλέβα τους (εάν έχουν)...ο ρόλος τους είναι να προειδοποιούν γιά τους επερχόμενους κινδύνους, έστω και διαισθητικά και εμείς να κρίνουμε έάν αυτό γίνεται από ενταγμένη υπηρετική σκοπιμότητα ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]