Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισραήλ με το δάχτυλο στη σκανδάλη


Τελεσίγραφο στους Αμερικανούς ως τις 25 Σεπτεμβρίου;

Στα πρόθυρα στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν, με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, φέρεται να βρίσκεται το Ισραήλ, πυροδοτώντας μία εξέλιξη που μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη και σε έναν Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Ma'ariv», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ έχουν δώσει τελεσίγραφο στους Αμερικανούς συμμάχους τους ως τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να απαντήσουν αν θα συμμετάσχουν σε στρατιωτική δράση κατά του Ιράν.

Ισραηλινοί διπλωμάτες αφήνουν να διαρρεύσει ότι το μονοπάτι της διπλωματίας έχει αποτύχει και ότι μόνος δρόμος πλέον είναι μία επίθεση για να καταστρέψουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, προτού δημιουργήσει τις πρώτες πυρηνικές κεφαλές. Και αυτά παρά τις εισηγήσεις ειδικών ότι η Τεχεράνη απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Βέβαια, ένα τέτοιο εγχείρημα, που θα γίνει από αέρος, παρουσιάζει πληθώρα δυσκολιών. Οπως το πρόβλημα της πορείας που θα ακολουθήσουν τα ισραηλινά μαχητικά, με τις πιθανές διαδρομές στον εναέριο χώρο της Τουρκίας ή της Σαουδικής Αραβίας να δημιουργούν αντιδράσεις από τις δύο χώρες.
Εξίσου μεγάλες είναι οι δυσκολίες εφόσον τα ισραηλινά αεροσκάφη φτάσουν στο Ιράν, λόγω της μεγάλης απόστασης -1.800 χλμ.- από τις ισραηλινές βάσεις και της ιρανικής αεράμυνας με συστοιχίες SA-5 και Hawk.
Και, φυσικά, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των στόχων, δηλαδή των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένα υπόγειο -και φαινομενικά «άτρωτο»- εργοστάσιο στη Νατάνζ, νότια της Τεχεράνης. Το αποτέλεσμα είναι το Τελ Αβίβ να φέρεται να εξετάζει σχέδιο β΄ που περιλαμβάνει πρώτα μία μεγάλης κλίμακας επίθεση στις υποδομές της χώρας, προτού επιχειρήσει να πλήξει αυτές καθαυτές τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ποια θα είναι η αμερικανική απάντηση; Παρά τους πρόσφατους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει μία ισραηλινή επέμβαση, ενώ ο Ομπάμα, όποια στάση και αν τηρήσει στη συνέχεια, δύσκολα θα δεσμευτεί πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου για οποιαδήποτε δράση.

Μυρτώ Μπούτση



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Οι σύμβουλοι, ο τόπος και ο λαός

    "άλλ' οὐ διὰ τὸν τόπον τὸ ἔθνος, ἀλλὰ διὰ τὸ ἔθνος τὸν τόπον ὁ Κύριος ἐξελέξατο" : Δεν επιλέγει ο τόπος τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος (Κύριος) τον τόπο.

    Κάποτε παλιά, πολύ παλιά, όταν ο Φαρωνικός "σύμβουλος" Μωυσής και οι άλλοι, κατάλαβαν τι βρόμικο παιγχνίδι έστηνε το ιερατείο με το λαό, πόσο ενέπαιζε το Θεό, είπε ότι φεύγει. Ήθελε μαζί με το λαό του να πάνε να τιμήσουν το Θεό τους. Όχι αυτόν που τιμούσε με το κακόγουστο θέατρο της ψευτιάς το ιερατείο του Φαραώ.

    Μετά από τις γνωστές πληγές το ιερατείο τους άφησε, τους κυνήγησε, άνοιξε όμως η θάλασσα και κατάπιε τους διώκτες.

    Ύστερα ήταν οι Βαβυλώνιοι. Οι αιχμάλωτοι (πάλι) σύμβουλοι δεν περνούσαν καλά και το είπαν στον Μεγάλο αφέντη τους : Μανέ, Θέκελ, Φάρες (ζυγίστηκες, μετρήθηκες, βρέθηκες λειψός).

    Και ήρθε η σειρά των Περσών. Με αυτούς οι σύμβουλοι τα πήγαιναν μια χαρά. Υπερδύναμη οι Πέρσες και αποφάσισαν να μεγαλώσουν την αυτοκρατορία τους. Οι σύμβουλοι δεν ξέρουμε τι ρόλο έπαιζαν. Ξέρουμε όμως ότι υπήρξαν επαφές με τους Λακεδαιμονίους. Έπειτα υποδέχθηκαν μετά χαράς (και με ευλογίες) τον Μακεδόνα Αλέξανδρο.

    "Τα γύρισαν" όμως με τους επιγόνους και έσπευσαν να καλέσουν τους Ρωμαίους. Ετούτη ήταν και η τελευταία φορά, όπου οι σύμβουλοι (πάντα των άλλων) απέτυχαν οικτρά. Λαός και σύμβουλοι αφανίστηκαν, ο τόπος ισοπεδώθηκε.

    Και φτάνουμε με άλμα - υποχρεωτικό για να μη γράφουμε πολλά - στο σήμερα. Οι σύμβουλοι και πάλι παρόντες, τώρα με την υπερδύναμη και τα όπλα που αφανίζουν σε κλάσμα δευτερολέπτου μερικά εκατομμύρια ανθρώπων.

    Τι λέτε ότι θα γίνει; Νετανιάχου και Μπάρακ αισθάνονται πλέον ασφαλείς; Δεν θυμούνται τη θάλασσα που άνοιξε πνίγοντας τους Αιγυπτίους ή μήπως ήταν κι αυτό παραμυθάκι, σαν εκείνα που έλεγε στον κόσμο το ιερατείο των Φαραώ;

    Αυτό, μάλλον, είναι το πιστεύω τους. Γι΄ αυτό επ΄ ουδενί δέχονατι ότι ο τόπος τους είναι ιερός, επειδή εκεί μαρτύρησε η ενυπόστατη Αλήθεια από κάποιους αδίστακτους ψεύτες και υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτε δεν έχει αλλάξει από τις Σταυροφορίες του 12ου αιώνα. Η ιστορία κάνει κύκλους γιατί οι άνθρωποι είναι τυφλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το 2008(*), όταν έγινε η άσκηση "ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ", βαρέθηκε ν' ακούω για την επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν. Εσείς;

    (*) ΝΟΗΤΙΚΗ ANTIΣΤΑΣΙΣ Sunday, June 22nd, 2008 at 6:02 pm
    «Ένδοξος Σπαρτιάτης»: Ισραηλινή άσκηση στην Ελλάδα για βομβαρδισμό του Ιράν

    Κωνσταντίνε. σε έχω ρωτήσει και άλλοτε, αλλά δεν πήρα απάντηση. Γράφεις ότι δεν είναι δεκτοί οι σύνδεσμοι, κάτι που δεν έχω δει πουθενά, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Εκεί μάλιστα, σε ξένα ιστολόγια, σε καλούν να μην βάζεις συνδέσμους, παρά με HTML, υπερσυνδέσμους δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παράκληση να μην αφήνονται σύνδεσμοι, αφορά την σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθεί ο αναγνώστης σε ιστοσελίδα που θα έχει προβλήματα ασφάλειας. Ως εκ τούτου και για να μην γίνει αιτία το παρόν ιστολόγιο για τέτοιου είδους κινδύνους των αναγνωστών, αλλά κι επειδή δεν υπάρχει η χρονική δυνατότητα - πολυτέλεια ελέγχου αυτών των συνδέσμων, έχω αφήσει αυτή την έκκληση. Παρ' όλα αυτά, και πάλι περνάνε σε σχόλια που δεν προλαβαίνω να δω

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε, για την απάντησή, η οποία ασφαλώς έχει βάση. Όμως, αν θέλουν κάποιοι να κάνουν ζημιά, μπορούν να το κάνουν με διάφορους τρόπους, πολύ πιο άμεσους και αποτελεσματικούς. Δεν περιμένουν να πέσει κάποιος στο δόκανο, από σχόλια ιστολογίου. Για τον λόγο αυτό, όπως επεσήμανα, είσαι το μοναδικό ιστολόγιο (ο μόναδικός ιστολόγος, μάλλον, να μιλάμε και σωστά ελληνικά! :) ), που έχω δει να γράφει κάτι τέτοιο.

      Θα έβαζα τον σύνδεσμο της Ν.Α. παραπάνω, που να μην τρέχει ο ενδιαφερόμενος να ψάχνει. Μπορώ να βάζω σκέτη διεύθυνση, π.χ. kostasxan.blogspot.gr ή δεν τους θέλεις ούτε έτσι;

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να βάζεις επακριβώς τον τίτλο του άρθρου για να τον αναζητούν στο διαδίκτυο. Νομίζω πως όποιος θέλει θα μπορεί να ψάχνει έτσι ευκολότερα

      Διαγραφή
  4. "Από το 2008(*), όταν έγινε η άσκηση "ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ", βαρέθηκα ν' ακούω για την επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν. Εσείς;"

    ΚΧ
    Όχι, εμείς δεν βαρεθήκαμε και φροντίζουν άλλοι να μας κρατούν γρηγορούντες. Οι άλλοι είναι οι σιωνιστές, ανεξάρτητα αν μερικοί από αυτούς είναι Εβραίοι και άλλοι, οι περισσότεροι, δεν είναι.

    Πώς να βαρεθούμε, όταν βλέπουμε τους στόλους που έχουν καταφθάσει στον Περσικό, αεροπλανοφόρα αμερικανικά και άλλα τινά παρά τον Περσικό; Πώς να βαρεθούμε, όταν οι νυν υποψήφιοι του προεδρικού αξιώματος στις ΗΠΑ, πλειοδοτούν στο ποιος θα δώσει περισσότερα από τον άλλο όσον αφορά στην υποστήριξη του Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν; Τέλος, πώς να βαρεθούμε όταν βλέπουμε ότι η σιωνιστική παγκοσμιοποίηση φροντίζει να καταφάγει όποιον της αντιστέκεται;

    Αυτά όλα μας κάνουν να μη βαριόμαστε, μολονότι πολύ θα το θέλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι είναι οι σιωνιστές, ανεξάρτητα αν μερικοί από αυτούς είναι Εβραίοι και άλλοι, οι περισσότεροι, δεν είναι.

      Σιωνιστής και μη Εβραίος δεν γίνεται, εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο.
      Αν θέλουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν τώρα, αυτό είναι άσχετο προς το Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιούν σαν βιτρίνα. Διαφορετικά, το 2008, δεν θα έκαναν πρώτες οι αμερικανικές εφημερίδες λόγο για επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν...

      Δεν τα είπαμε τότε ούτε εμείς, ούτε οι Ισραηλινοί. Οι Αμερικανοί τους "κάρφωσαν" (τάχα).

      Διαγραφή
    2. Είχα απαντήσει χθες, αλλά η απάντησή μου δεν αναρτήθηκε. Κρίμα!

      Διαγραφή
    3. Το έχω πάθει κι εγώ, από δικό μου λάθος. Δοκίμασε να γράψεις πάλι - στο περίπου - αυτά που "φαγώθηκαν". Κάτι θα έμεινε, δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    4. Βγήκε λίγο καθυστερημένα (1 Σεπτεμβρίου 2012 8:12 μ.μ).

      Διαγραφή
  5. Α : "Σιωνιστής και μη Εβραίος δεν γίνεται, εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο."

    ΚΧ : Άλλο εννοοώ και προφανώς δεν το κατάλαβες.
    Λεπτομέρειες, που κάποτε είναι λίαν χρήσιμες και ξεφεύγουν, είναι και αυτή η υποπαράγραφος της μασονίας. Τι λέει; Λέει ότι "δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που ξέρουν τι είμαστε, μας ενδιαφέρουν εκείνοι που, χωρίς να είναι (δηλωμένοι) μασόνοι, συμπεριφέρονται όπως εμείς. Έχουν, δηλαδή, την ίδια νοοτροπία με εμάς.

    Ποιά είναι η νοοτροπία τους; Είναι η ανώτερη συμπαντική δύναμη, που άλλοι την ονομάζουν θεό, άλλοι άλλως (ενέργεια ή συμπαντικό κονιορτό) και πάντως, είναι αυτή που έκανε το Big Bang (Bank) και τον πίθηκα. Μετά ταύτα τον πλανήτη όπου ζούμε και εμάς (από τον πίθηκα)!

    Όλοι λοιπόν με αυτή τη νοοτροπία, ή αν το προτιμάς, με αυτά τα πιστεύω, είναι μασόνοι, δηλαδή σιωνιστές, ανεξάρτητα αν κάποιοι από αυτούς πάνε σε εκκλησιές, άλλοι έχουν μακριές γενειάδες, είναι φρεσκοξυρισμένοι με σκουφάκι στην κεφαλί ή άλλως, γίνονται λάστιχο, σπάνε πέτρες με τα χέρια, και πολλά παρόμοια άλλα θαυμαστά.

    Στην ίδια κατηγορία βάλε κι αυτούς που λέγονται αγνωστικιστές, σκεπτικιστές και δεν συμμαζεύεται (η φιλοσοφία τους αλλά και αυτοί).

    Ελπίζω, τώρα, να κατάλαβες γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι Εβραίος για να είσαι σιωνιστής. Παρεμπιπτόντως, Εβραίοι δεν είναι και όσοι προσκυνάνε (τρόπος του λέγειν) το Ολοκαύτωμα, ανάβουν κεράκι στη Μενορά, ή γράφουν μια "ευχούλα" στο θεό και τη βάζουν στο Τείχος των Δακρύων. Αλήθεια, μπήκε ποτέ κανείς Εβραίος σε χριστιανική εκκλησιά να ανάψει κεράκι ή έστω να γονατίσει μπροστά σε εικόνα του Εσταυρωμένου; Οι καμουφλαρισμένοι όμως και οι ανεπιγνώστως σιωνιστές ή μασόνοι το κάνουν. Επειδή μυαλό του πίθηκα έχουν και όχι νουν ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτος αχταρμάς. Ανακάτεμα εθνών, θεωριών, θρησκειών, όλα τραβηγμένα από τα μαλλιά.

    1) "είναι μασόνοι, δηλαδή σιωνιστές". Οι Ελεύθεροι Τέκτονες, ή απλώς Τέκτονες ("μασόνοι" στην καφενειακή διάλεκτο), είναι μυστική αδελφότητα, που δεν δέχεται στους κόλπους άθεους. Δεν είναι η μόνη προϋπόθεση, αλλά η κυρία.

    2) Σιωνιστής είναι ο οπαδός της Σιωνισμού, ο οποίος φτιάχτηκα από και για Εβραίους. Δεν μπορώ να βάλω συνδέσμους, αλλά υπάρχουν βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.

    3) Εβραίος είναι ο ανήκων στο εβραϊκό έθνος ασχέτως θρησκείας. Ασφαλώς και μπαίνουν σε χριστιανικές εκκλησίες, αν είναι χριστιανοί (π.χ. Ελίζαμπεθ Τέιλορ και όχι μόνο).

    4) Οι "μασόνοι" το κάνουν; Ε, πώς να μην το κάνουν αν είναι χριστιανοί και μάλιστα ιερείς; Ο μακαριστό Πατριάρχης Μελέτιος Β' ο Μεταξάκης (ένα από τα πολλά παραδείγματα) έξω από την εκκλησία θα λειτουργούσε;

    Και μ' όλα αυτά, βγήκαμε εκτός θέματος. Ευχαριστώ για την συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "είναι μασόνοι, δηλαδή σιωνιστές". Οι Ελεύθεροι Τέκτονες, ή απλώς Τέκτονες ("μασόνοι" στην καφενειακή διάλεκτο), είναι μυστική αδελφότητα, που δεν δέχεται στους κόλπους άθεους. Δεν είναι η μόνη προϋπόθεση, αλλά η κυρία"

      ΚΧ
      Για να πλουτίζουμε τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις και μόνον.
      Ο ελευθεροτεκτονισμός ήταν κάποτε μυστική αδελφότητα. Σήμερα δεν είναι. Και όχι μόνο αυτό. Αν κάποτε έκρυβαν τη μασονική τους ιδιότητα, σήμερα ευθαρσώς τη δηλώνουν. Πάντως, όχι όλοι.
      Mυστική αδελφότητα υπάρχει όντως, αλλά είναι ανωτέρου επιπέδου και όχι κατωτέρου, όπως η πλειονότητα των, χαμηλού IQ επιπέδων, ελευθεροτεκτόνων.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]