Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβαθμίζεται η ΕΥΠ και μπαίνει στην άμεση επίβλεψη του Σαμαρά


Αλλαγές σε διευθυντές και προϊσταμένους

Θα γίνει ή όχι άμεσα αλλαγή ηγεσίας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί τους συνεργάτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη νευραλγική αυτή υπηρεσία.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν κατ’ αρχάς στην ηγεσία της υπηρεσίας και συγκεκριμένα τόσο στον διοικητή όσο και στους δύο υποδιοικητές, με κύρια βλέψη στον α’ υποδιοικητή, που θεωρείται και ο επιχειρησιακός.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και σε άλλες σημαντικές αλλαγές στην ΕΥΠ, αλλάζοντας ακόμη διευθυντές και προϊσταμένους νευραλγικών τμημάτων, όπως είναι οι υπηρεσίες Κατασκοπίας, Αντικατασκοπίας του περιβόητου τμήματος της ΕΥΠ.

Έλεγχος

Μεταξύ των αλλαγών που θέλει να επιφέρει ο πρωθυπουργός, είναι η μετακίνηση της ΕΥΠ από την αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στο Επικρατείας, ώστε να έχει ο ίδιος άμεσα έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί πιέσεις από παράπλευρα κέντρα να μην προχωρήσει ακόμη σε αντικαταστάσεις στην ηγεσία της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκουν να πείσουν τον κ. Σαμαρά να διατηρήσει για κάποιους μήνες στη θέση τους τόσο τον σημερινό αρχηγό της ΕΥΠ, πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα, όσο και τον α’ υπαρχηγό της ίδιας υπηρεσίας Φώτη Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαρρέεται ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικό ξεκαθάρισμα της υπηρεσίας αυτής, που έχει στελεχωθεί αποκλειστικά από προσωπικούς φίλους του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι, κατ’ αρχάς για την θέση του αρχηγού της υπηρεσία, με κύριο δίλημμα αν ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ θα είναι διπλωμάτης ή πολιτικό πρόσωπο.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο κ. Σαμαράς να αποφασίσει να τοποθετήσει στη θέση αυτή πρόσωπο προερχόμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δικαστικό ή άτομο που ανήκει στο φιλικό του περιβάλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στα ηνία της τουρκικής ΜΙΤ ήταν γνωστός τούρκος οικονομολόγος.

Για τη θέση του α’ υπαρχηγού, που στην ουσία είναι ο επιχειρησιακός διοικητής, έχουν ακουστεί πολλά ονόματα απόστρατων αξιωματικών, τόσο από τον χώρο της Αστυνομίας, όσο και του Στρατού.

Μεταξύ των «υποψηφίων» φιγουράρει και ο πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Χωριανόπουλος.
Πρόκειται για ικανότατο αξιωματικό, ο οποίος καρατομήθηκε στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., τον Μάρτιο του 2010 από το ΠΑΣΟΚ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι άριστα ενημερωμένος για τη φτωχή δράση της ΕΥΠ τα τρία τελευταία χρόνια, η οποία ουσιαστικά δεν έχει να παρουσιάσει σημαντικό επιχειρησιακό έργο, τουλάχιστον στο εξωτερικό.

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει την άμεση επίβλεψη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θεωρείται απολύτως σωστή, αφού ως πρωθυπουργός θα μπορεί να ενημερώνεται άμεσα και όχι μέσω άλλων πολιτικών διαύλων, για θέματα που άπτονται άμεσο χειρισμό. Εξάλλου, η ύπαρξη ενδιάμεσων προσώπων δρα μάλλον αρνητικά προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των πληροφοριών.
Τουλάχιστον για την περίοδο που διανύουμε, με την έκρυθμη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με την νευρικότητα της Τουρκίας, με τα Βαλκάνια να βρίσκονται σε κατάσταση που δεν προοιωνίζει κάτι καλό, με την εσωτερική εγκληματικότητα από οργανωμένες συμμορίες, αλλά και την απειλητική οπλοκατοχή που απειλή την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά κρίνεται μάλλον σοφή. Εάν, λοιπόν, αποφασίσει να επιλέξει και πρόσωπο που είναι διπλωμάτης και πολιτικός, αλλά και να έχει πρότερη εμπειρία στον ευαίσθητο τομέα των πληροφοριών, είμαστε βέβαιοι πως η ΕΥΠ θα μπορέσει να ανακάμψει σε μηδενικό σχεδόν χρόνο και θα μπορέσει να συμβάλει άμεσα στις –έτσι κι αλλιώς- υψηλότατες απαιτήσεις της λειτουργίας της.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Ε.Υ.Π.

Με το νόμο 1645/86 η Υπηρεσία υπήχθη απ´ ευθείας στον Πρωθυπουργό (Ανδρέας Γ. Παπανδρέου).
Το 1992 και μετά τις σύντομες πρωθυπουργίες Τζανή Τζανετάκη (1989) και Ξενοφώντα Ζολώτα (1989-1990), επί πρωθυπουργίας Κων/νου Μητσοτάκη, αφού αρχικά μεταβίβασε τις αρμόδιότητές του στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό (Λιναρδάτος) την υπήγαγε οριστικά στο Υπουργείο Προεδρίας (Κούβελας).
Το 1993 με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο Ανδρέας την άφησε στο Προεδρίας (Πεπονής).
Επί πρωθυπουργίας Κων/νου Σημίτη υπήχθη αρχικά, το 1996 στο Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Αλ. Παπαδόπουλος-Β. Παπανδρέου) και το 2001 υπήχθη στο Δημόσιας Τάξης (Χρυσοχοΐδης - Φλωρίδης).
Το 2004, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή παρέμεινε στο Δημόσιας Τάξης (Βουλγαράκης - Πολύδωρας).
Το 2007 υπήχθη στο Εσωτερικών (Παυλόπουλος), όπου και διατηρήθηκε και με το νέο νόμο 3649/2008.
Το 2009 ο ΓΑΠ την υπήγαγε στο Προστασίας του Πολίτη (Χρυσοχοΐδης-Παπουτσής) και σήμερα, αν δεν αλλάξει κάτι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπάγεται στο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Δένδιας).

Πάντως λόγω της αποστολής, της συγκρότησης, της διάρθρωσης και του εύρους των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας το πιο λογικό είναι να υπάγεται στον Πρωθυπουργό έστω στον Υπουργό Επικρατείας που είναι υπό τον Πρωθυπουργό.
Το θέμα είναι θα το τολμήσει ο Σαμαράς;

Όσο για το Διοικητή η θέση -κατά την ταπεινή μας άποψη και λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή εμπειρία- είναι πολιτική και ένας άνθρωπος με πολιτική σκέψη και ευρύτητα πνεύματος και ίσως μακρυά από τις κατεστημένες κουλτούρες, νοοτροπίες, αντιλήψεις και αρτηριοσκληρώσεις του ανθρώπινου δυναμικού του Κράτους, θα ήταν η καλύτερη λύση, σήμερα που όλα δείχνουν ότι το "μαγαζί" είναι στα πρόθυρα της διάλυσης. Αρκεί να μπορεί να διοικεί σύνθετους μηχανισμούς που στελεχώνονται με προσωπικό διαφορετικών και πολλαπλών δυνατοτήτων.
Σε συνδυασμό τώρα με την τοποθέτηση ενός ή δύο Υποδιοικητών, ως βοηθών του, από το ενεργό ή ακόμα καλύτερα από το "απόμαχο" προσωπικό της Υπηρεσίας, όπως συνέβη με επιτυχία επί πρωθυπουργίας Καραμανλή πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση.

Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι, ότι δυνατό Κράτος άρα και δυνατή Ελλάδα, χωρίς σύγχρονη και δυνατή Μυστική Υπηρεσία δεν νοείτε... Δεν υπάρχει σήμερα στον κόσμο δυνατή χώρα που να μη διαθέτει σοβαρή και δυνατή Μυστική Υπηρεσία. Και δε μιλάμε πλέον για τα στρατιωτικά θέματα που πλέον έχουν περάσει σε δεύτερη ή και σε τρίτη μοίρα... Μιλάμε για συλλογή και ανάλυση πολιτικών-διπλωματικών, οικονομικών-επιχειρηματικών, τεχνολογικών, πολιτιστικών κά πληροφοριών, για ασύμμετρες απειλές σε πολλαπλά και διαφορετικά μέτωπα και άλλα πολλά.

Για την ιστορία από το 1986 Διοικητές χρημάτισαν οι:

Μακέδος (1986), Τσίμας (1986-1989), Πολίτης (1989), Γεωργουλάκης (1989), Αγγελόπουλος (1989-1990), Καλαμάκης (1990) Μπαλές (1990-1993), Βασιλικόπουλος (1993-1996), Σταυρακάκης (1996-1999), Αποστολίδης (1999-2004), Κοραντής (2004-2009), Παπαγγελόπουλος (2009) και έως τώρα που γράφεται το άρθρο αυτό Μπίκας...


Πληροφορίες από "Ε"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

21 σχόλια :

  1. "αποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικό ξεκαθάρισμα της υπηρεσίας αυτής, που έχει στελεχωθεί αποκλειστικά από προσωπικούς φίλους του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη."
    ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ, ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

    "Ας μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν στα ηνία της τουρκικής ΜΙΤ ήταν γνωστός τούρκος οικονομολόγος."
    ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ, ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

    Λες να υπάρχει Θεός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μιλάμε για συλλογή και ανάλυση πολιτικών-διπλωματικών, οικονομικών-επιχειρηματικών, τεχνολογικών, πολιτιστικών κά πληροφοριών, για ασύμμετρες απειλές σε πολλαπλά και διαφορετικά μέτωπα και άλλα πολλά."
      Μόνο DIMEFIL δεν είπες...
      Αχ βρε Κωνσταντίνε: με έκανες να με πάρουν τα ζουμιά...

      Διαγραφή
  2. Μ´ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΑΓΑΖΙ" ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΩΝΗ... ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ... ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε μπας και καταφέρουν να περισώσουν κάτι από το μαγαζί που το διέλυσα η λαίλαπα του Γιωργάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΙΠΕΣ.
    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΗΣ Ν.Δ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ 1971.
    ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΔΚΤΕΣ ΥΔΚΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΜΕΣΩ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ-. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ. ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη σου μερα και σενα και ορθως τα λες .
      Αλλα βλεπω και μερικους αλλους , που δυστυχως ακομη πιστευουν σε εφιαλτες .
      Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της ανυπακοης .
      Οι Γεροντες φωναζουν ακομη να κλεισουμε τις τηλεορασεις και να προσευχηθουμε να μην ειναι ΧΕΙΜΩΝΑΣ οταν μας σκεπαση το βαθυ σκοταδι , πριν το χαραμα .

      Γρηγορειτε συνελληνες ,σειρηνες σας εχουν τυφλωση , και κλεβουν ψυχες και σωματα .

      ΜΕΤΑ-ΝΟΩ δηλαδη σκοτωνω τον ΑΝΤΙΝΟΟ !

      ΨΗΛΑ πολυ ΨΗΛΑ την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ και για του ΧΡΙΣΤΟΥ την ΠΙΣΤΗ την ΑΓΙΑ και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα ανεβουμε τον ΓΟΛΓΟΘΑ
      και θα ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ .

      Καλη μετανοια σε ολους μας .

      Διαγραφή
    2. @ 12 Ιουλίου 2012 9:25 π.μ.
      1. Μετά την κομματικοποίηση της μεταπολίτευσης, η σύνδεση στολής-πατριωτισμού δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις και έχεις στο μυαλό σου για το '71.
      2. Στη σημερινή μορφή των προκλήσεων, σε όλο το εύρος DIMEFIL, όπως αναφέρω παραπάνω σε συνέχεια αυτών που έγραψε ο Κωνσταντίνος, ουδείς των ειδικοτήτων που αναφέρεις δύναται να ανταπεξέλθει.
      3. Η φιλοδοξία είναι υγιές στοιχείο αν συνδυάζεται με ικανότητα και πολύ επικίνδυνο αν συνδυάζεται με ασχετοσύνη. Αντιστοίχως, αν αντί για φιλοδοξία υπάρχει αίσθηση βραχυπρόθεσμης διευθέτησης φίλων και συγγενών, το αποτέλεσμα θα είναι επικίνδυνο.
      4. Ο πατριωτισμός δεν εξαρτάται από τη φιλική σχέση με πολιτικό πρόσωπο.

      Ο Σαμαράς βρίσκεται μπροστά στο υπέρτατο τεστ αξιοπιστίας: άριστος ή αρεστός;
      Η ΜΙΤ είχε οικονομολόγο και για την ΕΥΠ ακούγονται μέχρι και... τραγουδιστές! Πόσοι να είναι άραγε αυτοί που μπορούν να αντιληφθούν ζητήματα DIMEFIL και να τα διαχειριστούν ως PPM;

      Διαγραφή
    3. Ρε Anaconta γι πες και σε μας τους άσχετους τι είναι αυτό το DIMEFIL τρώγεται;

      Διαγραφή
    4. DIMEFIL
      Diplomatic
      Information
      Military
      Economic
      Financial
      Intelligence
      Law Enforcement

      Πάντως το "t" του "Anaconta" δεν τρώγεται...

      Διαγραφή
    5. Sorry φίλε μου... My mistake... Anaconda λοιπόν... Μα όλα αυτά τα ανέφερε ο Κωνσταντίνος... Anyway, νομίζω είμαστε στο ίδιο μήκος κύμματος... Συμφωνούμε... Στα περισσότερα...

      Διαγραφή
    6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΥ DIMEFIL ΤΟ ΕΥΑΓΕΣ ΑΥΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 'ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ' ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ, ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ, ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΣΕ ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ
      "ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ" (ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΧΙ ΚΑΤ΄ΑΝΑΓΚΗΝ ΘΗΛΥΚΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΠΡΟΣ ΑΡΣΙΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΜΟΥ.
      ΥΓ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΟΛΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ & ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ. ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1986 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    7. Σε λίγο θα μου πεις ότι παίρνουν και τίτλους delivery από Παν/μια γειτονικών χωρών ή από φίλους καθηγητές εντός Ελλάδος...
      Κάτι αντίστοιχο έχω να σου πω για τα βρακιά, αλλά νομίζω ότι έχουμε συννενοηθεί πλήρως...
      Καλή σου νύχτα: ας ελπίσουμε ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

      Διαγραφή
  6. Άντε να δούμε πότε θα καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία... Συγνώμη του ΓΑΠ ήθελα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το νέο ΠΑΣΟΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ ενωμένο δυνατό !

    ..και μαζί του φέρει όλα τα λαμόγια-συνδικαλιστές του πρώην ΠΑΣΟΚ.

    Για παράδειγμα ο κ. ακριβοπληρωμένος - υψιλόμισθος - Φωτόπουλος που εκβιάζει όλη τη χώρα με τους διακόπτες του, είναι πλέον επίτιμο μέλος του ΠΑΣΟΣΥΡΙΖΑ και μαζί του ακολουθούν και άλλα λαμόγια που πρωτύτερα ανήκαν στον ΓΑΠ όπως αυτά του δήθεν συνδικαλιστικού οργάνου της ΟΕΜ-ΕΥΠ.

    Τα εν λόγω λαμόγια αφού στήριξαν τον μνημονιακό ΓΑΠ φανατικά και συμμετείχαν στην διάλυση της Ελλάδος και στο πλήρης ξεπούλημά της, τώρα το παίζουν αριστεροί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι αντιμνημονιακό.
    Βγάλε συμπέρασμα αν μπορείς..

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της Προόδου και να ξεμπερδεύει μια και καλή με αυτά τα εγληματικά λαμόγια του συστήματος.
    Ειδάλλως, κινδυνεύει να γίνει ένα ΠΑΣΟΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα άσχημα του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα τα τελευταία χαμηλά του ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου - Ιουνίου 2012.

    Ο κόσμος δεν είναι χαζός κύριε Τσίπρα. Τιμώρησε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ μια φορά και θα ξανατιμωρήσει και άλλη μία δεύτερη και το ΠΑΣΟΣΥΡΙΖΑ που αγκάλιασε αυτές τις κοματικές και συστημικές Λέρες και κολοτούμπες !!!

    Χρόνος ακόμη υπάρχει για να ξεπληθεί το ήδη λεκιασμένο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ..

    (Ο Αντιλαμόγιος..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε Ανώνυμε Αντιλαμόγιε, από αυτά που αναφέρεις φαίνεται ότι είσαι το μεγαλύτερο λαμόγιο, γι αυτό άλλωστε νοιώθεις την ανάγκη να κρυφτείς πίσω από τον τίτλο του Αντιλαμόγιου. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μερικά πράγματα, διαπιστώνω ότι επιτίθεσαι με έντεχνο γκεμπελίστικο τρόπο με σκοπό την όποια δημιουργία εντυπώσεων σε μία κίνηση που προήλθε από την βοήθεια και την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων όλων των πολιτικών χώρων και η οποία αυτή κίνηση καθάρισε έναν βόθρο αρκετών χρόνων με προϊόντα επίσης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Βάζω στοίχημα ότι είσαι το πιο διακεκριμένο προϊόν του βόθρου αυτού και αυτός που πρόσφαστα το περιοδικό HOT DOG αφιέρωσε αρκετές σελίδες. Φυσικά για εσένα σήμερα τίποτα δεν δουλεύει σωστά στην συγκεκριμένη Υπηρεσία και πρέπει ο πρωθυπουργός να επαναφέρει όλους εσάς τους υπόδικους για να συνεχίσετε το θεάρεστον έργο σας εις βάρος της ασφάλειας της χώρας και υπέρ της βαθιάς τσέπης σας. Είμαι σίγουρος ότι θα πας φυλακή εσύ και τα τρωκτικά η συμμορία σου και ψάχνω να βρώ κορόϊδα να στοιχιματίσω γι αυτό. Εσύ αν είσαι σίγουρος για το αντίθετο δεν έχεις παρά να διευκολύνεις και να συμμετέχεις στο στοίχημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε μη βάζεις στοιχήματα που θα χάσεις γιατί φαίνεται ότι αφού υιοθετείς τη λάσπη του γνωστού Βαξεβάνη είσαι βαθειά νυκτωμένος από το υπηρεσιακό γίγνεσθαι. Όσο για το ποιός θα πάει φυλακή άστο αυτό το παραμύθι έχει τελειώσει προ πολλού. Άλλοι να ετοιμάζονται σύντομα... Αν θες το στοίχημα το πάω... Στείλε ένα νούμερο, όχι κατ´ ανάγκη το δικό σου το προσωπικό εδώ σ´ ένα μήνυμα/σχόλιο και τα λέμε...

      Διαγραφή
  9. ορε το παραξενο θα ηταν να μην την παρει επι την επιβλεψητου που να ξεχασει το 93 που τους παρακουλουθαγαν ολοι την ομαδα που ετιμαζωταν να ριξει τον μητσοτακη ετσι θα εχει ιδιαν ενημερωσει απευθεις πεταει εκτος ολο το συστημα το τωρηνω και κανει απευθεις ενημερωσει εκει που θελει και παρακουλουθει αυτους που θελει ακι δεν ξερει αλος πολητικος τιποτα χα το εχουμε ξαναδει το εργο παλια καλη συνταγη πετυχημενη δεν αλλαζει με τιποτα μενει εξω ο δεντιας ο υπουργαρα και ποσοι αλλοι αλλα μην νομιζετε οτι θα μηνει για πολυ τον πιανει δεν τον πιανουν οι δροσιες του οκτωμβρι εχουν να γινουν γεγονοτα και ειδηκα στο αιγαιο και στην μεσογιο που θα τριβετε ολοι τα ματιασας και δεν θα μπορεσουν να σταθουν ειναι λιγοι και μηκρα ανθρωπακια μπροστα σε αυτα που ερχονται κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΩΝ/ΝΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ... ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΙΜΑ Ή ΨΗΤΟ... ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ή ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΙΔΙΩΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΗΤΑΝ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]