Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράξενοι τουρίστες στην Βόρεια Ελλάδα


Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα ενός «ειδικού κλάδου» τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Βόρεια Ελλάδα. Κατ’ αρχήν η αναφορά γίνεται για τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας προς αλίευση πληροφοριών σχετικά με οικοπεδικά φιλέτα τα οποία θέλουν να αγοράσουν. Κατά δεύτερον και σπουδαιότερον, παρατηρούμε μία «κάστα» τουριστών από την Τουρκία, οι οποίοι έχουν στοχοθετήσει τα παράλια του νομού Καβάλας, αλλά και την… Θάσο!

Όσον αφορά τους «επιχειρηματίες» τουρίστες, είναι σχεδόν στο σύνολό τους Βούλγαροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια (βλ. μαφία) οι οποίοι εδώ και χρόνια αγοράζουν στην Ελλάδα οικόπεδα, σπίτια και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των αξιών στις οικοδομές, παρατηρείται έντονο το φαινόμενο στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, για την οποία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός Βουλγάρων «επιχειρηματιών».

Έντονο παραμένει, όμως, το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου τύπου «τουριστών» και για την Θάσο, στην οποία έχουν δημιουργηθεί μέχρι και βουλγαρικοί «οικισμοί»!!! Στην Ελλάδα της κατάπτωσης των αξιών, τα πάντα πλέον ανταλλάσσονται με τα υπερπολύτιμα ευρώ… Και αυτό είναι ένα σημάδι πανικού, που επικρατεί στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και κοινωνία, η οποία βάλλεται οικονομικά, είναι παντελώς απροστάτευτη από το κράτος (το οποίο την «αποστραγγίζει» με κάθε τρόπο και μέσο), ενώ τα αποτελέσματα αυτού του πανικού θα μπορέσουν να μετρηθούν έπειτα από μερικά χρόνια.

Στο σημείο που πρέπει όμως να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι η τουριστική επισκεψιμότητα της Καβάλας και της Θάσου, από τούρκους πολίτες. Και δεν αναφερόμαστε σε απλούς πολίτες της γείτονος, αλλά σε πραγματικά πλούσιους τούρκους που κάνουν τις διακοπές τους στο συγκεκριμένο νησί του Βορείου Αιγαίου. Τα χαρακτηριστικά των τουριστών αυτών είναι ιδιαίτερα έντονα και ξεχωρίζουν τα πλούσια αυτοκίνητα μεγάλου (πολύ μεγάλου) κυβισμού, η άνεση της κυκλοφορίας χρήματος και η «τάση» τους να κάνουν γνωριμίες με τους κατοίκους του νησιού.

Κατ’ αρχήν, για να ξεκαθαρίζουμε το «τοπίο», θα πρέπει να επισημάνουμε πως το 75% των κατοίκων της Τουρκίας δεν ξέρει τι είναι να βάζει κρέας στην διατροφή του… Πόσο δε μάλλον, να ξοδεύει ασύστολα χρήματα και να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο που η αγορά του ξεπερνάει τα όρια και της φαντασίας ενός απλού τούρκου πολίτη. Ειλικρινά, δεν είναι κακό το να επισκέπτονται την χώρα μας πλούσιοι τούρκοι πολίτες, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν παραδείσια μέρη του πλανήτη, αλλά αυτοί προτιμούν την Καβάλα και την… Θάσο! Δεν είναι περίεργο αυτό; Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο είναι –τουλάχιστον στο σύνολό τους- πραγματικοί τουρίστες; Μήπως έχουν άλλη ιδιότητα, η οποία πλησιάζει στα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας; Και πέρυσι είχαμε τέτοιου είδους δραστηριότητα στα παράλια της Θράκης και αμέσως μετά σημειώθηκαν φωτιές…

Να σημειώσουμε πως στην Θάσο υπάρχουν ενεργές γεωτρήσεις πετρελαίου, ενώ πέρα από τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο (κυρίως σε μάρμαρο) που διαθέτει το νησί, είναι γεωγραφικά τοποθετημένο σε ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σημείο για την Θράκη, την Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο. Τέλος, να σημειωθεί η ύπαρξη του τεράστιου (διαπιστωμένου) κοιτάσματος υδρογονανθράκων στην τοποθεσία «Μπάμπουρας», νοτιο-ανατολικά της Θάσου, για το οποίο υπήρξε ειδική συμφωνία του Α. Παπανδρέου με τον Τουργκούτ Οζάλ αμέσως μετά την περίφημη παρ’ ολίγον ελληνοτουρκική σύρραξη του 1987 και το περίφημο σύνθημα «Βυθίσατε το Χόρα»…

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην Θάσο και στην Καβάλα. Ελπίζουμε πως οι Ελληνικές σχετικές υπηρεσίες είναι ενήμερες για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τους ειδικούς τουρίστες. Ευελπιστούμε πως δεν θα ξαναδούμε την όμορφη Θάσο να καίγεται και τέλος, θέλουμε να ελπίζουμε πως στο όνομα του χρήματος δεν θα εγκαταλειφθεί Ελληνική γη στις διαθέσεις «επιχειρηματιών» και… «τουριστών».


ΥΓ: Να σημειώσουμε, πως το νησί της Θάσου είναι ένας γήινος παράδεισος και δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη του να έχει μεγάλες συγκινήσεις. Οι πανέμορφες καταγάλανες μοναδικής ομορφιάς παραλίες μέσα στις οποίες απότομα βυθίζονται καταπράσινα από δέντρα βουνά, οι αρχαιολογικοί χώροι, η μοναδική θέα που υπάρχει από τα "ορεινά" χωριά του νησιού και η νυχτερινή ζωή, υπόσχονται στον επισκέπτη αξέχαστες διακοπές...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Για τους "βουλγαρικούς οικισμούς" μας είχες ενημερώσει έγκαιρα από πέρυσι, Κωνσταντίνε, αλλά φέτος φαίνεται ότι η κατάσταση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Επίσης, το γεγονός ότι από φέτος κυκλοφορούν Τούρκοι με δεκαπενθήμερες βίζες στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εκεί ακριβώς όπου οι τουρκικές αρχές ψάχνουν να βρουν "μειονότητες", δεν μοιάζει να ανησυχεί κανέναν. Τι θα γίνει επιτέλους; Θα αφεθούμε στα όποια σχέδια κάποιων, ανυπεράσπιστοι, λόγω αδιαφορίας; Μπράβο για το άρθρο και συνέχισε να μας ενημερώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε χώρα υπάρχει, είτε γιατί μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα το επιβάλλουν, είτε γιατί κατοικείται από συνειδητοποιημένους πολίτες που δεν την "ἑκχωρούν" για κάποια πολλά ή λίγα ευρώ...είναι θέμα "μεταφυσικής" πρός το παρελθόν αλλά και το μέλλον, οι νοούντες νοείτωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνικες υπηρεσιες ;
    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΙΛΟΤΙΚΑ και οι Κυβερνητες βγαζουν στο σφυρι , σπιτια και χωραφια , για 300 χαρτια .

    Ποιες Ελληνικες υπηρεσιες Κων/νε ;

    "Τα γεγονοτα θα τρεχουν τοσο γρηγορα , που ΔΕΝ θα τα προλαβαινετε ΟΛΑ" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι μας νοιάζει για την περιουσία των Γερμανών; Έτσι κι αλλιώς όλα πουλημένα σ' αυτούς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]