Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβάζει "θερμοκρασία" η ρωσική στρατιωτική μηχανή

"Η Ρωσία στέλνει επιθετικά ελικόπτερα στη Συρία", λένε οι ΗΠΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε τη Ρωσία για αποστολή επιθετικών ελικοπτέρων στη Συρία, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να κλιμακώσει δραματικά τη σύγκρουση που συγκλονίζει την αραβική χώρα τους τελευταίους 15 μήνες.

Η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "ανησυχούν για τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε ότι επιθετικά ελικόπτερα βρίσκονται εν πτήση προς τη Συρία," μετέδωσε το Associated Press.

"Έχουμε ζητήσει από τους Ρώσους τη διακοπή αποστολής όπλων στη Συρία», δήλωσε η κ. Κλίντον.

Μια μελέτη του International Peace Research Institute της Στοκχόλμης αναφέρει ότι η Ρωσία είχε προμηθεύσει το 78% των όπλων της Συρίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνήθηκε σθεναρά ότι τα όπλα που παρέχει στη Συρία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συντρίψουν την εξέγερση.

Η Rosoboronexport, ο κρατικός εξαγωγέας όπλων της Ρωσίας, έχει επίσης αντιμετωπίσει τις διεθνείς επικρίσεις για τις παραδόσεις όπλων στη Συρία.

Η Ρωσία στέλνει μαχητικά στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα στείλει πολεμικά αεροπλάνα στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, όπου τον τελευταίο καιρό υπήρξαν μεγάλες εντάσεις και παραβιάσεις της εκεχειρίας, κατά τις οποίες έχασαν την ζωή τους 8 στρατιώτες.

"Να εφαρμοστεί η εκεχειρία"

Κατά τον εκπρόσωπο του ρωσικού στρατού γίνεται έτσι μια σημαντική προειδοποίηση προς το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία. Ο Γκορμπούλ μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ δήλωσε πως τα αεροπλάνα θα απογειωθούνε από τις βάσεις στην Αρμενία.

Κατά την ανταλλαγή πυρών που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα των δύο χωρών, έχασαν τη ζωή τους 5 Αζέροι και 3 Αρμένιοι στρατιώτες.

Η Ρωσία, η Γαλλία, Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες πριν από κάποιο διάστημα προέβησαν σε προειδοποίηση προς την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να εφαρμόσουν του κανόνες της ανακωχής. Η Ρωσία μπορεί να επέμβει στις συγκρούσεις.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι Ρώσοι στέλνουν όπλα και οι Αμερικανοί μισθοφόρους και πετροδολλάρια στον "εθνικό απελευθερωτικό στρατό".

    Όταν οι Κύπριοι είχαν ξεσηκωθεί κατά του αποικιοκρατικού καθεστώτος ονομάστηκαν τρομοκράτες και απαγχονίστηκαν. Οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί λέγονται "εθνικοί απελευθερωτές". Είπατε τίποτα κυρία Κλίντον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δαιμονισμενοι πολεμουν τον κοσμο , αλλα εχει και ο ΘΕΟΣ τους Ορθοδοξους Στρατιωτες Του .

    Και εαν , ο ΘΕΟΣ μεθ'ημων , ουδεις καθ'ημων .
    Γρηγορειτε και ξυπνηστε και αλλους .
    Ψηλα την Γαλανολευκη , πατηστε τα κουρελια των ματριων .

    ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]