Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση Bilderberg 2012 (Μέρος Β'): Πούτιν, η μεγάλη απειλή


Του Daniel Estulin
11 Ιουνίου 2012

Δημοσιεύουμε σήμερα το Β' μέρος του αφιερώματος στην τριήμερη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg 2012, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην πολιτεία Virginia των ΗΠΑ.
Ενώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατυπώνονται εικασίες γύρω από την πιθανή, ή μάλλον απίθανη, "διάσωση" μιας ουσιαστικά νεκρής χώρας, της Ισπανίας, εμείς εξακολουθούμε να αποκαλύπτουμε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το περιεχόμενο της συνόδου της λέσχης.

Το Α' Μέρος του αφιερώματος:
Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α'): Η Ισπανία θα θυσιαστεί
Ρωσία: η υπ' αριθμόν 1 απειλή

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Λέσχης Bilderberg στo προσεχές μέλλον εξακολουθεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικοί παράγοντες που συντείνουν στην ανησυχία της λέσχης των ισχυρών είναι η αντίθεση της Ρωσίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, άσχετα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα έχει τη μορφή "ανθρωπιστικού βομβαρδισμού" ή "χρωματιστής επανάστασης". Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Bilderberg είναι η εμμονή της Ρωσίας στη διατήρηση της "εθνικής κυριαρχίας των χώρων", τη σημασία της οποίας έχει τονίσει ήδη ο Πούτιν.

Μια άλλη ανησυχία για την Bilderberg είναι το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η "πατριωτική διάθεση" της Ρωσίας όσον αφορά:

1) τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία,
2) την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα, οι κεφαλές της οποίας είναι στραμμένες προς τη Μόσχα.

Το κατηγορηματικό "αποκλείεται" του Πούτιν ανέβασε τον πυρετό αρκετά ψηλότερα. Όπως μου δήλωσε ένα μέλος της Bilderberg από τις ΗΠΑ, "μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κίνηση που θα σοκάρει τον Πούτιν".

Η Ρωσία μπορεί να μην είναι η στρατιωτική υπερδύναμη που ήταν κάποτε, αλλά δεν παύει να διαθέτει πυρηνικά και συμβατικά στρατηγικά όπλα που ενεργούν ως αμυντικό αντικίνητρο, για να μην αναφέρουμε την θέση της χώρας ως ενεργειακής υπερδύναμης, αφού το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν τα 2/3 των εξαγωγών της Ρωσίας.

Ο "επικίνδυνα ρεαλιστής και πατριώτης" Πούτιν και μια "εφιαλτική" ανάμνηση

Ακόμη νωπή στη μνήμη των συνέδρων της Bilderberg είναι η ομιλία του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, το 2007, όταν κατακεραύνωσε τη Δύση, ασκώντας δριμεία κριτική στην εμμονή του Τζορτζ Μπους σε μια μονοπολική ηγεμονική ατζέντα "μέσω ενός συστήματος που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία".

Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι "οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που υπερβεί τα εθνικά του σύνορα με κάθε τρόπο. Αυτό είναι ορατό στις οικονομικές, κυβερνητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πολιτικές που επιβάλλει σε άλλες χώρες".

(Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πούτιν περιέχονται στο βίντεο μετά το άρθρο.)

Καθώς ο Πούτιν αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα νέο γύρο άσκησης σκληροπυρηνικής γεωπολιτικής, η Λέσχη Bilderberg είναι εξαιρετικά ανήσυχη, αφού, όπως ένα ευρωπαϊκό μέλος της Λέσχης παραδέχθηκε ανοιχτά, "ο Πούτιν είναι μακράν ο πιο απειλητικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή όσον αφορά τα σχέδιά μας".

Αυτό που δυσχεραίνει τη θέση της Bilderberg ακόμη περισσότερο είναι η ηθική θέση του Πούτιν που αφορά στην "προστασία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της". Ένα άλλο μέλος της Bilderberg (Αμερικανός) δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι και "επικίνδυνα έμπειρος" και "ρεαλιστής" στην επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας του, ενώ ένας Ευρωπαίος, επίσης μέλος της λέσχης, δήλωσε με φιλοσοοφική διάθεση ότι στο σημερινό κόσμο, η "οικονομική και στρατιωτική υπεροχή είναι άμεσα συνυφασμένη με την ηθική και πραγματιστική στάση των εθνών".

Οι αγωγοί και η δόμηση ενός ισχυρού ευρασιατικού μπλοκ

Η ισχύς της Ρωσίας οφείλεται στα ενεργειακά αποθέματά της και η Λέσχη Bilderberg ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αγωγό South Stream, ένα τεράστιο έργο προϋπολογσμού 20 δισ. δολαρίων. Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream σχεδιάστηκε αρχικά προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιας οδού, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το νότιο τμήμα της ΕΕ, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας, στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία και Αυστρία, με παροχή 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Η Bilderberg ανησυχεί ότι ο South Stream θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία, εις βάρος του αγωγού Nabucco, που υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο αγωγός ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και καταλήγει στην Αυστρία μέσω Τουρκίας.

Ακόμα μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την Bilderberg αποτελεί η προσπάθεια του Πούτιν να εντάξει την Ασία σε ένα συνεκτικό ευρασιατικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Η Bilderberg είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Κίνα θα προκαταλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες της, με το να αναγάγουν το Πακιστάν και το Ιράν σε πλήρη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). "Οι επιπτώσεις θα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας", παραδέχθηκε ένας Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας και μέλος της Λέσχης Bilderberg.

Επιπλέον, με τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Ιράν να ελέγχουν το 50% των παγκόσμιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα το Ιράν και το Πακιστάν είναι ήδη εικονικά μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η Ευρασιατική Ένωση (CSTO) και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) μετατρέπονται σε μια αποτελεσματική γροθια εναντίον των σκοτεινών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Ασία.

Ο πανικός των Δυτικών εκδηλώθηκε έντονα μέσω των βεβιασμένων προσπαθειών συγκεκριμένων κέντρων αγγλοαμερικανικής προέλευσης να αποσταθεροποιήσουν και να κηρύξουν παράνομες τις εκλογές της Ρωσίας, οργανώνοντας διαδηλώσεις "αγανακτισμένων" μέσα στη Μόσχα. Προς απογοήτευση και οργή τους, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Πούτιν.

Πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τη θέση της Ρωσίας στο συριακό ζήτημα

Mέλος της Bilderberg μου δήλωσε ότι τα μέλη της λέσχης συμφωνούν ως προς το ότι η παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική. Αυτό που θα ήθελε πραγματικά η Bilderberg είναι η κατάργηση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία και η απομάκρυνση του ρωσικού ναυτικού από το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Αλλά όπως μου διευκρίνισε ο Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, πολύ πιο ανησυχητική θεωρεί η λέσχη την έμφαση που δόθηκε από τον Πούτιν στην ένταξη της Συρίας στην Ευρασιατική Ένωση. Η ιδέα του Πούτιν συνδυάζει, όπως μου είπε ο ειδικός και μέλος της λέσχης, "μια ισχυρή υπερεθνική ένωση μεταξύ της Ευρώπης και τη δυναμική περιοχή Ασίας-Ειρηνικού".

To μόνο θετικό, για την Bilderberg, σημείο όσον αφορά τη θέση της Ρωσίας στo συριακό πρόβλημα είναι το ότι οι επιλογές του Πούτιν, ο οποίος αντιτίθενται στην αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, εγκυμονούν κινδύνους. Τα μέλη της λέσχης συμφώνησαν ότι η άκαμπτη θέση του Πούτιν υπέρ του Άσαντ είναι πιθανό να αφήσει τη Ρωσία έξω από κάθε διεθνή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το μέλλον της Συρίας.


Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση υψηλά ιστάμενου Αμερικανού διπλωμάτη που παρακολούθησε το συνέδριο της Λέσχης Βilderberg. "Η Ρωσία αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και δεν θα θελήσει να διακινδυνεύσει και δεύτερο διπλωματικό αποκλεισμό, στην περίπτωση του συριακού". Η λέσχη είναι πεπεισμένη ότι "ο Πούτιν θα προτιμήσει να μοιράσει, σε διπλωματικό επίπεδο, τη Συρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχει λόγο στη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας".

Στην φετινή σύνοδο εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές δυνατότητες ως προς την εύρεση ενός τρόπου να αναγκαστεί η Ρωσία να συνεργαστεί με ΗΠΑ και ΕΕ στην εξεύρεση λύσης στο συριακό. Σε αντίθεση με την σκληροπυρηνική δεξιά πτέρυγα των Αμερικανών εκπροσώπων στην Σύνοδο της Bilderberg, όπως η Marie Josée Kravis, oι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφώνησαν ότι η Ρωσία μπορεί να αλλάξει θέση στο συριακό, εάν της δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει "μέρος της λύσης στη Συρία".


Σε αναζήτηση νέων "δούρειων ίππων"

Αυτό που έγινε σαφές από τις άτυπες συζητήσεις κατά τα διαλείμματα και τα γεύματα της φετινής συνόδου είναι ότι η Βilderberg έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ήδη υπάρχουσα αντιπολίτευση κατά του Πούτιν μέσα στη Ρωσία.

Ο Γκάρι Κασπάροφ, ένας από τους φετινούς προσκεκλημένους στη σύνοδο και γνωστός για τις δηλώσεις του εναντίον του Πούτιν, ήταν κάποτε πρωταθλητής σκακιού στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με πηγές της λέσχης, "οι εξυπνάδες του κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε κάτι ουσιαστικό". Όπως δήλωσε ένας Αμερικανός σύνεδρος της φετινής συνόδου: "Αν αυτό ήταν αγώνας πυγμαχίας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για τον χειρότερο αγώνα αυτού του αιώνα".

Επομένως, τέρμα στην παρωδία "Κασπάροβ εναντίον Πούτιν". Και ενώ η Bilderberg συνεχίζει να χρηματοδοτεί το "Ενωμένο Πολιτικό Μέτωπο" που ίδρυσε ο Κασπάροβ, με την ελπίδα να αναμοχλεύσει τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία, η μυστικοπαθής κλίκα της λέσχης δεν έχει πάψει να αναζητεί άλλες, πιο ευφυείς και χαρισματικές προσωπικότητες, που θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εκτέλεση των σχεδίων του Πούτιν.


Διαβάστε επίσης:

Ματ του Πούτιν εναντίον του ΝΑΤΟ
Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α'): Η Ισπανία θα θυσιαστεί



Υποτιτλισμένο απόσπασμα της ιστορικής σημασίας ομιλίας του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας 2007 στο Μόναχο, οι λεπτομέρειες της οποίας αγνοήθηκαν από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ:




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Στην Ασία άργησαν και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχό τους. Θα χρειαστεί νέος σχεδιασμός για την μετά Πούτιν εποχή. Υπομονή έχουν και χρόνο έχουν, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν τα πρόβατα της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς οι Έλληνες τι κάνουμε ???
    Εξακολουθούμε και γλύφουμε τους βιαστές και καταστροφείς μας, δηλαδή όχι ο Λαός μας , αλλά τα προδοτικά δωσίλογα καθάρματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιποί....
    Είδαμε τι έγινε με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.....
    Και τι αντάλαγμα πήραμε ?
    Οικονομική καταστροφή, μνημόνια και εξαθλίωση του Λαού μας....
    Να τους χαιρόμαστε ΄πρωτίστως τους καλούς μας συμμάχους και εταίρους και στη συνέχεια τους προδότες μισέλληνες πολιτικούς που μας κυβερνούν...και ακόμη επιμένουν.
    Κατ' αυτούς, πρέπει να παραδώσουμε τα πάντα στα τομάρια αυτά και αν πεθανουμε και όλοι οι Έλληνες (το εύχονται να είστε σίγουροι)η καλύτερή τους.
    Να δούμε θα το πράξουμε, ή θα γίνει της κακομοίρας.....
    Πρώτα από όλα πρέπει να συλληφθούν και να εκτελεσθούν (ναί να εκτελεσθούν !!!) όλα αυτά τα προδοτικά τομάρια που εξαπάτησαν τόσο χυδαία και εξανδραπόδισαν τον Ελληνικό Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ... ΤΑ ΥΠΟ΄ΛΟΙΠΑ ΓΝΩΣΤΑ....ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]