Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Γ'): Υποδεχθείτε το ευρωδολάριο...


Δημοσιεύουμε σήμερα το Γ' μέρος μιας έκθεσης βασισμένης σε αποκλειστικές πληροφορίες μας γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών της φετινής σύνοδου της Λέσχης Bilderberg. Σύνδεσμοι με τα πρώτα δύο μέρη της έκθεσης υπάρχουν στο τέλος του άρθρου.

Του Daniel Estulin
15 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε, αφού μελετήσουμε όσα συζητήθηκαν στη φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg, είναι το γεγονός ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ θα προωθήσουν την υποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του κινεζικού γιουάν. Το σκεπτικό είναι ότι με ένα υποτιμημένο δολάριο θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, πράγμα που μακροπρόθεσμα θα μειώσει την πραγματική αξία του αμερικανικού χρέους, αλλά το μεσοπρόθεσμο τίμημα θα είναι η μείωση της αγοραστικής ισχύος των εισοδημάτων των Αμερικανών. Η Bilderberg δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι ο αμερικανικός λαός θα γίνει πειραματόζωο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτό που θα θυσιαστεί είναι η αγοραστική δύναμη του αμερικανικού δολαρίου.

Το όλο σχέδιο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οποία αποσκοπεί στο να βοηθηθεί η Ουάσιγκτον να μειώσει την πραγματική αξία του χρέους της μέσω του πληθωρισμού, πράγμα που αναπόφευκτα θα δώσει στο Πεκίνο μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ying Fu, υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ήταν προσκεκλημένος στη φετινή σύνοδο της Bilderberg. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο Yiping Huang, καθηγητής Οικονομικών στο Κινεζικό Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει την σύνοδο Bilderberg 2012.

Η σύμπραξη μεταξύ αμερικανικής και κινεζικής κυβέρνησης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Άλλοι σύνεδροι που συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση για την καταστροφή του δολαρίου ΗΠΑ μέσω της υποτίμησής του έναντι του κινεζικού γιουάν ήταν ο Cheng Li, Διευθυντής Έρευνας και επίτιμο μέλος του John L. Thornton China Center και του Ινστιτούτου Brookings, και ο Robert Rubin, πρόεδρος του πανίσχυρου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Affairs, CFR) και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η Λέσχη Bilderberg αποτελείται από πρώην μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Καναδά και των ισχυρών της Δυτικής Ευρώπης. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τα πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας πλην της Ρωσίας ενσωματώθηκαν στην ισχυρή αυτή οργάνωση. Στη δεκαετία του 1950, η Λέσχη Bilderberg αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των ολιγαρχικών δομών της ψυχροπολεμικής περιόδου, αφού ήταν ένα όχημα μέσω του οποίου τα ιδιωτικά συμφέροντα της ολιγαρχίας των εταιρειών ήταν σε θέση να επιβάλλουν τις πολιτικές τους σε κυβερνήσεις χωρών που μόνο στα χαρτιά είναι κυρίαρχα κράτη.

Σήμερα, η Bilderberg αποτελεί όχημα σύγκλισης μεταξύ διάφορων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα πιο ισχυρά και επιθετικά οικονομικά συμφέροντα στον κόσμο. Και αυτή τη στιγμή, αυτός ακριβώς ο συνδυασμός έχει καταστεί ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας.

Έτσι, η παρουσία των ηγετών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην φετινή σύνοδο είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό μέσω του σκεπτικού μιας μυστικής σύμπραξης ΗΠΑ και Κίνας, η οποία αποσκοπεί μεσοπρόθεσμα στην μείωση της αγοραστικής αξίας του αμερικανικού δολαρίου και μακροπρόθεσμα στην μείωση του αμερικανικού χρέους.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι θέμα χρόνου να χάσει το αμερικανικό δολάριο το ρόλο του ως του "αποθεματικού νομίσματος του κόσμου". Η Bilderberg γνωρίζει ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει επίσης ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Και ο συμβατικός Τύπος, σε γενικές γραμμές, επίσης το γνωρίζει. Επιθυμούν την υποτίμηση του δολαρίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση η αμερικανική κυβέρνηση να επιχειρήσει να κηρύξει χρεοκοπία και άρνηση εκπλήρωσης των εγχώριων και τις διεθνών υποχρεώσεών της με πρόφαση τον πληθωρισμό.

Το άλλο μείζον θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η Bilderberg φέτος είναι η επόμενη μεγάλη "έκρηξη" τύπου Lehman Βrothers, δηλ. η άμεση πιθανότητα μαζικών αναλήψεων από τράπεζες της ΕΕ. Όπως μου είπε ένα μέλος της λέσχης:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια δεύτερη γιγαντιαία έκρηξη τύπου Lehman".
Ένας Ευρωπαίος τραπεζίτης που παραβρέθηκε στη σύνοδο Bilderberg μου δήλωσε:

"Αν νομίζετε ότι η κρίση της ΕΕ και του αποπληθωρισμένου νομίσματός της θα συμβάλει στη στήριξη του δολαρίου ΗΠΑ, ξανασκεφτείτε το".
Στη σύνοδο Bilderberg υπήρξε συναίνεση και συμφωνία να κληθεί η Federal Reserve των ΗΠΑ να διασώσει το αποτυχημένο σύστημα της "ενωμένης Ευρώπης" μέσω της εκτύπωσης ακόμα περισσότερου χρήματος, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το δολάριο μεσοπρόθεσμα.

Ας μην ξεχνάμε την σοκαριστική δήλωση του Πρόεδρου της Ισπανίας, Mariano Rajoy:

"Ή θα σώσει η Ευρώπη την Ισπανία ή ετοιμαστείτε να βρείτε 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της Ισπανίας και άλλα 700 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ιταλίας".
Ασύλληπτα πράγματα...

Η Ιταλία, ωστόσο, δεν είναι Ισπανία.

Πρώτον, η Ιταλία δεν είχε ποτέ βιώσει το φαινόμενο μιας τεράστιας φούσκας της αγοράς ακινήτων, όπως η Ισπανία.

Δεύτερον, η Ιταλία, σε αντίθεση με την Ισπανία, έχει πολύ μικρό χρέος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, το McKinsey Global Institute, η καθαρή άμεση έκθεση της Ισπανίας στο χρέος από τράπεζες που συμμετέχουν στο "τεστ κόπωσης" ("stress test") της ΕΚΤ είναι 140 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 35, Δημόσιος: 105). Αντίθετα, η έκθεση της Ιταλίας είναι μόλις 15 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 14, Δημόσιος: 1).

Τρίτον, η Ιταλία είναι το λίκνο της ενετικής αριστοκρατικής γραμμής αίματος (της λεγόμενης "Μαύρης Αριστοκρατίας" της Ευρώπης) και του εκτεταμένου και πανίσχυρου τραπεζικού συστήματος που χρονολογείται εδώ και 750 περίπου χρόνια. Η Ιταλία διαθέτει επίσης εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες με ασφαλείς θέσεις στις παγκόσμιες αγορές εξαγωγών. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, όπως η Assicurazioni Generali SpA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ιταλία, διαθέτουν μια σημαντική μερίδα εκπροσώπησης σε μερικές από τις ισχυρότερες μυστικές εταιρείες και λέσχες του κόσμου, όπως η Λέσχη Bilderberg.

Eπιπλέον, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της Μαφίας, του κράτους, του επιχειρηματικού κόσμου και του κλήρου, γεγονός που απομονώνει και ασφαλίζει την Ιταλία από οποιαδήποτε επικείμενη κρίση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η έδρα ενός πανίσχυρου αλλά καλά κρυμμένου θεσμού, που ονομάζεται Βατικανό.

Η Ιταλία δεν είναι Ισπανία.

Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που λέγεται ότι δόθηκαν πριν από λίγες μέρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην Ισπανία είναι το πρώτο βήμα για την ανάληψη της πλήρους κυριότητας και αυτοδιαχείρισης της Ισπανίας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.

Η Ισπανία δεν υφίσταται πλέον ως κυρίαρχο έθνος.

Τα προηγούμενα μέρη του αφιερώματος:

Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α'): Η Ισπανία θα θυσιαστεί
Έκθεση Bilderberg 2012 (Μέρος Β'): Πούτιν, η μεγάλη απειλή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]