Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Mohamed Morsi, ένα από τα παλαιότερα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Του Kurt Nimmo για το ιστολόγιο Infowars
Αρχισυντάκτης: Αlex Jones

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση (11/01) της εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Victoria Nuland, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, William Burns, συναντήθηκε με τον Mohammed Morsi, ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, πολιτικού σκέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο.

Η Nuland χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ευκαιρία για ενίσχυση των προσδοκιών των ΗΠΑ ότι τα πολιτικά κόμματα στην Αίγυπτο θα στηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και την ανεξιθρησκεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

O Burns επισκέφθηκε την Αίγυπτο και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πριν συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, η οποία πρόκειται να συζητήσει την παροχή δανείου 3 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο. Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών προέτρεψε την βορειοαφρικανική χώρα να συνεργαστεί με το ΔΝΤ.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα αποδεδειγμένο ατού των αγγλοαμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι τότε Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (Βritish Intelligence) καλλιέργησαν δεσμούς με την Αδελφότητα, πράγμα που έκανε αργότερα και η CIΑ. Στα χρόνια του εθνικιστικού καθεστώτος του Nasser, κατά τη δεκαετία του '50, οι βρετανικές και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να υπονομεύσουν το καθεστώς Nasser. H oργάνωση κηρύχθηκε τότε παράνομη και χαρακτηρίστικε ως τρομοκρατική οργάνωση στην Αίγυπτο, αφού αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον λαοφιλή Αιγύπτιο ηγέτη.

Συγκέντρωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, τον περασμένο Απρίλιο

Στο βιβλίο του "A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order" ("Ένας αιώνας πολέμου: η αγγλοαμερικανική πετρελαϊκή πολιτική και η Νέα Τάξη Πραγμάτων"), ο οικονομολόγος και συγγραφέας William Engdahl αποκαλύπτει πώς η Αδελφότητα υποστηρίχθηκε στη σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που έγινε στην Αυστρία τον Μάιο του 1979. Ο Βρετανός εμπειρογνόμωνας σε θέματα που σχετίζονται με το Ισλάμ, Bernard Lewis, δήλωσε σε εκείνη τη Σύνοδο του 1979 ότι η υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα επιτρέψει στη διεθνή ελίτ να "προωθήσει τη βαλκανιοποίηση ολόκληρης της μουσουλμανικής Μέσης Ανατολής, βάσει των φυλετικών και θρησκευτικών ρηγμάτων που ήδη υπάρχουν", μια προσπάθεια που τελικά οδήγησε στο σημερινό δόγμα της "σύγκρουσης των πολιτισμών".

"Αυτό που είδαμε να εκτυλίσσεται πριν από λίγες ημέρες στη Μέση Ανατολή είναι η "Επανάσταση του Γιασεμιού" στην Τυνησία με τον Μπεν Άλι, τον πρόεδρο εκεί, και τώρα στην Αίγυπτο, με τον Μουμπάρακ, έναν ηγέτη που έχει ξεπεράσει τα 80, χώρες όπου προφανώς τα καθεστώτα δεν είναι ακριβώς το πιο σταθερά που υπάρχουν. Έχουμε, λοιπόν, στο φόντο μια πλήρη κρίση σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα καταφθάνει το ΔΝΤ και λέει σε αυτές τις χώρες να καταργήσουν τις κρατικές επιδοτήσεις για την σίτιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Έτσι έχουμε, φυσικά, το εκρηκτικό υπόβαθρο για λαϊκές εξεγέρσεις, ενώ στην καρδιά όλης αυτής της δραστηριότητας βλέπουμε να υπάρχουν αμερικανικές ΜΚΟ με διεθνή δράση, όπως η "Freedom House", που εκπαιδεύουν ακτιβιστές στα συνδικάτα και διάφορους άλλους οργανισμούς, ώστε να απαιτούν δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και ούτω καθεξής".

H αμερικανική ΜΚΟ "Freedom House" διέψευσε ότι συνεργάζεται στενά με τη CIA, παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι έχει χρηματοδοτηθεί: 1) από το Ίδρυμα Ford (το οποίο άρχισε να συνεργάζεται στενά με τη CIA ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '50), 2) από το "Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία" (National Endowment for Democracy, NED), και 3) από το Ίδρυμα Scaife.

Συνάντηση της Hillary Clinton με αιγυπτιακής καταγωγής μέλη
της ΜΚΟ "Freedom House", τον Μάιο του 2008


O Alan Weinstein, συνιδρυτής του "Εθνικού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία" (ΝΕD), παραδέχθηκε το 1991 ότι το ίδρυμα κάνει σήμερα "όλα όσα γινόντουσαν μυστικά από την CIA πριν από 25 χρόνια".
Τέλος, ο Richard Mellon Scaife υπήρξε ιδιοκτήτης του "Forum World Features", ενός πρακτορείου διεθνών ειδήσεων που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε για τη διάχυση πληροφοριών για λόγους προπαγάνδας με εντολή της CIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

William Engdahl: "Ενορχηστρωμένες θύελλες": Ο ρόλος των ΗΠΑ στις "αλυσιδωτές εκρήξεις" σε Τυνησία, Υεμένη και Αίγυπτο

H Αίγυπτος των Μυστικών Υπηρεσιών

Κατακτούν τη Μέση Ανατολή και σειρά έχει ο υπόλοιπος κόσμος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]