Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο παρουσιολόγιο της ιστορίας θα δηλώσεις απών;

Σήμανε η ώρα να γίνουμε ένα...

Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Μέσα σε έναν πλανήτη που βιώνει τεράστιες γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, η Ελλάδα έχει βρεθεί εγκλωβισμένη, με μία κυβέρνηση που μάλλον δεν έχει συναίσθηση ούτε των ευθυνών της, αλλά ούτε και της κρισιμότητας στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθει.

Το μεγάλο δυστύχημα, όμως, για την χώρα, δεν είναι η ανικανότητα (ή η δολιότητα κατ’ άλλους) της παρεούλας που (δια)κυβερνά την χώρα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η δύσκολη οικονομική θέση της Ελλάδας, που απειλείται έως και με γεωγραφική συρρίκνωση. Εξάλλου, τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται, ακόμη και με την μέθοδο του Μ. Αλεξάνδρου όταν συνάντησε τον Γόρδιο Δεσμό...

Το ζητούμενο, αλλά μη ευρισκόμενο, το ποθούμενο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος και η ενότητα των πολιτών. Αυτό μας λείπει… δυστυχώς.

Ιστορικά, είμαστε ένας λαός, ο οποίος είχε πάντα μεγάλες διαφωνίες. Ενίοτε αυτές οι διαφωνίες υπήρξαν και καταστροφικές. Όμως, αυτό το μειονέκτημά μας είναι συνάμα και όπλο δημιουργίας. Γιατί μέσα από την διαφωνία, μέσα από την διαφορετική άποψη είναι δυνατόν να γεννηθεί κάτι νέο, να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο και μοναδικά υπέροχο. Αυτή η ανησυχία του ελληνικού πνεύματος, υπήρξε άλλωστε και η γενεσιουργός δύναμη σε όλα όσα κατόρθωσε ο Ελληνισμός.

Σήμερα, όμως, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε ένα παράξενο καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, λογικής συντριβής και πλήρους απραξίας…! Είναι γεγονός πως αυτό το «κράμα» ενέχει τεράστιους κινδύνους πρώτα για τον ίδιο τον λαό κι έπειτα για όλους τους άλλους. Διαπιστώνοντας πως ενώ έχουμε συνειδητοποιήσει την ρίζα του προβλήματος που γιγαντώνεται σε καθημερινή βάση και απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη, παρατηρώ πως δεν είμαστε σε θέση να αφήσουμε στην άκρη όλα εκείνα (τα μικρά ή τα μεγάλα) που μας χωρίζουν, προκειμένου να σταθούμε απεγκλωβισμένοι απέναντι στο κοινής διαπίστωσης πρόβλημά μας. Συνεχίζουμε να αναμασάμε ο ένας τα λάθη του άλλου, αλλά δεν βρίσκουμε τη δύναμη της ψυχής που απαιτείται για να πιαστούμε χέρι-χέρι και να σταθούμε απέναντι σε όσα μας απειλούν.

Έντεχνα, το σύστημα διαρρέει τις «φωνές» που το διατηρούν στην εξουσία, τις «φωνές» του «διαίρει και βασίλευε». Και όλοι εμείς, «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» πιανόμαστε με τα μικρά δικά μας λάθη, αντί να πιέσουμε και να σπάσουμε το απόστημα που δηλητηριάζει την κοινωνία και τον πολιτικό βίο.

Αδέρφια είμαστε, σε τούτη τη χώρα που ποτέ δεν δίστασε να τα βάλει με τους μεγάλους του πλανήτη. Ακόμη και όταν ήξερε ο Έλληνας πως έδινε αγώνες που τις είχε χαμένες, έπεφτε αγωνιζόμενος επειδή η ψυχή του δεν σήκωνε το να ζήσει ατιμασμένος. Μεγάλη κατάρα η διχόνοια και κόστισε πολύ αίμα σε τούτη τη γη. Διχόνοια και μικροψυχία πάνε μαζί. Αυτό μας αξίζει; Χωρίς καμιά προσπάθεια, δίχως να δώσουμε κανέναν αγώνα, γραφόμαστε στα βιβλία των υποτακτικών της άρχουσας ανίκανης τάξης…;

Σήμερα, αυτοί οι «άρχοντες» και οι δούλοι τους, φροντίζουν να μας βομβαρδίζουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και σε κάθε ώρα της ημέρας. Χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή φοβούνται… Επειδή τρέμουν την δύναμη που έχουμε όλοι μας όταν γινόμαστε ένα...

Ελάτε λοιπόν αδέρφια. Ας παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν. Ελάτε να κάνουμε ένα βήμα μπρος, για να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτά που μας απειλούν. Μετά, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, μαζί θα γεννήσουμε κάτι νέο, μαζί θα χτίσουμε μέσα από τα παθήματά μας, μέσα από τα λάθη μας, αλλά και μέσα από τον κοινό μας αγώνα. Κι αν θέλετε, αν έτσι το προτιμάτε, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή να μαλώσουμε και πάλι, να πιαστούμε και πάλι με τα μικρά που φαντάζουν μεγάλα. Και ξέρετε γιατί θα το κάνουμε; Θα το κάνουμε επειδή θα μπορούμε!!! Αν όμως δεν βαδίσουμε σήμερα ο ένας πλάι στον άλλο, τότε αύριο δεν θα μπορούμε να μαλώσουμε ούτε για τα μικρά και ασήμαντα, επειδή θα έχουμε χάσει τα μεγάλα, τα σπουδαία… τα ιδανικά!

Μην αναρωτιέστε αν μπορούμε. Ρωτήστε μόνο τους εαυτούς σας αν θέλετε να σηκώσετε το ανάστημά σας απέναντι στους εργολάβους που καταστρέφουν τις ζωές μας για να μας στριμώξουν στην φυλακή τους...

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Δραματικό κείμενο-κάλεσμα..
    Και μας βάζει όλους μας μπροστά στην ανατροπή του ερωτήματος:
    Μήπως αν είμαστε απόντες στο παρουσιολόγιο, καταντήσουμε να γίνουμε παρόντες στο απουσιολόγιο;

    Και μόνον όμως το πού ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ μας καλεί να "δηλώσουμε", αυτό σημαίνει ότι Κανείς δεν πρόκειται να περάσει στο ντούκου τον εαυτούλη του, από τις ιστορικές στιγμές και ώρες που ζούμε!

    Γιατί την Ιστορία, -όπως και την ίδια τη ζωή- κανείς δεν μπορεί να την κλέψει στο ζύγι..

    Δημήτρης Ιατρόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας φιλος σερβος λεει..
    οι ελληνες και οι σερβοι ειναι ..ολο λογια!!
    εχει δικαιο.
    αν θελουμε μπορουμε να παμε και να παρουμε την ελλαδα στα χερια μας.απλο ειναι.οριστε την μερα και την ωρα.
    προυποθεση να μετεχουν ,ελληνες ορθοδοξοι χριστιανοι και μονον.διεθνιστες ,σκυφτοι,σκιεροι,στωικοι ασ λειπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 11:31....μιαν μόνο παρατήρηση...."αρκεί να συμμετέχουν ΕΛΛΗΝΕΣ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΤΟΝΤΑΙ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!!!!!!!!!!!

    ΜΑΤ ΚΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης Ιατρόπουλος:

    Δυστυχώς αδελφέ μου, υπάρχει ένα 15%,όχι παραπάνω, που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σωθει η Ελλάδα! Είτε γιατί συνδέεται με τους εργατοπατέρες του βαθέως ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί μετέχει ευθέως ή πλαγίως στις "μέσα" λαμογιές, στηρίζει όλη αυτή την ανθελληνική χιονοστιβάδα που βιώνουμε.

    Παράλληλα, κάποια άτυχα πλάσματα, που το ίδιο το Σύστημα τα έριξε στα γρανάζια των τοξικών ουσιών, χρησιμοποιούνται μαζί και με κάποιους συγκεκριμένους υπάλληλους των Υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, για τις προβοκάτσιες.
    Είτε στις διαδηλώσεις,όπου τάχαμδήθεν τους, τα βάζουνε "με τους..μπάτσοι", ώστε να τρομοκρατηθεί απ΄τα χημικά ο πολίτης και να μην ξαναδιαδηλώσει, είτε σε στημένες ενέργειες τάχα μου "αμφισβήτησης" των "επωνύμων", όπου δεν επιτρέπουν τίποτε να ανθίσει,να εκφραστεί,να προχωρήσει και μέσα στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα και έξω απ αυτά..
    Επιτέθηκαν ας πούμε προχτές στον Νομπελίστα της Ιατρικής στην Πάτρα.

    Είχα την...τιμή να το ζήσω κι ο ίδιος πριν λίγες μέρες στην Κερατέα, όπου με φώναξαν για να στηρίξω με τις λιγοστές μου δυνάμεις την μάχη των κατοίκων και μόλις ανέβηκα να διαβάσω το ποίημά μου, το "Φύγε ΤΩΡΑ!" που από εδώ, το "Ας μιλήσουμε επιτέλους" απλώθηκε σ όλη την Ελλάδα, μόλις λοιπόν πήγα να μιλήσω για Πατρίδα και Γλώσσα και είπα "Φύγε" στον Παπανδρέου,...όρμησαν να με...φάνε! Και φυσικά με φώναζαν..."φασίστα" και τι δουλειά είχα εγώ να τους μιλάω για Ελλάδες και Γλώσσες και τα Νησιά μας, και τέτοια!
    Υπάρχει λοιπόν κι αυτός ο "στρατός" που παρεμβαίνει όπου τον διατάξουν.

    Κι ακόμη,δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με το ένα εκατομμύριο οπλισμένους αλλοδαπούς, (τα άλλα τρία εκατομμύρια,μάλλον δεν έχουν -ακόμη- όπλα!) και σε ποιά σχέση βρίσκονται, με όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να μας σβήσουν απ΄το χάρτη..

    Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αδελφέ,(και δεν βάζω κεφαλαίο άλφα,για να μη με ξαναπούνε...μασώνο,τα πράσινα πρακτοράκια)έχουμε και πολλούς ανθέλληνες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας και πολλή δουλειά μπροστά μας και πολύ δρόμο μέχρι να ξαναδούμε Φως Ελληνικό να φουντώνει,γιατί η Φλόγα δεν έσβησε, όσο για τις "Σπίθες" άστα να πάνε, τα είχαμε πει απ΄την αρχή..

    Υπομονή λοιπόν και τέτοια κείμενα όπως αυτό εδώ του Κωνσταντίνου, προωθήστε τα όπου μπορείτε..Εγώ, το αναδημοσιεύω αύριο όπως είναι, στην εφημερίδα "ΤΟ ΑΡΘΡΟ",που κοστίζει μόλις...μισό ευρώ, και δεν θα το ανέφερα ποτέ,δεν κάνω ποτέ μου γκρίζα διαφήμιση, αν δεν επρόκειτο για το άρθρο αυτό του Κωνσταντίνου Μιχαήλ.

    Καλό Σαββατοκύριακο
    με Ελληνική Αγάπη,
    ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα θεωρώ ότι έχει πια ξεφύγει από τις καθημερινές και ατέρμονες συζητήσεις. Βλέπουμε δυστυχώς παρά το κατεπείγον της κατάστασης να δημιουργούνται συχνά πυκνά ομάδες, κομματάκια, που δεν ξέρω πια ποιό σκοπό μπορούν να εξυπηρετούν. Σίγουρα όλοι αυτοί που συμμετέχουν έχουν κάτι ίσως και πολύ σημαντικό να πουν. Το ζητούμενο όμως σήμερα δεν είναι να πούμε κάτι αλλά να δράσουμε άμεσα. Ο κατακερματισμός των υγειών δυνάμεων δεν κάνει άλλο παρά να χαροποιεί τον ΓΑΠ ο οποίος τρίβει τα ευαίσθητα" χέρια του για τις υπηρεσίες που του προσφέρουν. Σήμερα ο τόπος έχει ανάγκη από ΣΥΝΘΕΣΗ και όχι διάλυση. θα περιμέναμε από όλους αυτούς, Αριστερά, Πανεπιστημιακούς, Αντιφρονούντες, Θεοδωρακικούς, Οικονομολόγους και όποιον άλλο, μια συντονισμένη ενωτική κίνηση με ένα ΟΡΘΟ,ΜΕΣΤΟ ΛΟΓΟ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και το ΛΑΟ, μέσα από διαδικασίες και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, προκειμένου να δώσουν πνοή και όραμα στο ΛΑΟ, για την επόμενη μέρα. Οι ατέρμονες συζητήσεις και η διεκδίκηση της μοναδικής αλήθειας, από τον καθένα χωριστά, δεν παρέχει πια καμιά υπηρεσία. Χρειάζεται μια ΣΦΙΧΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ συντονισμένη δράση για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον κλοιό. Ο χρόνος τρέχει αδίστακτα σε βάρος όλων μας αλλά κυρίως σε βάρος της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, και της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!! Ας ομονοήσουμε και ας σοβαρευτούμε πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προφανώς το άρθρο υποκινεί ενάντια στην Ολιγαρχία που κυβερνά τον τόπο και προς την λαική κυριαρχία ότι και αν σημαίνει αυτό... Ελπίζω να μην σημαίνει νέα Σοβιετία μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε Κωνσταντινε,
    Με συγκοινησες, ειμαι και γω στην πλατεια, οποτε μπορω να εχω τα χρηματα για τα ναυλα μου, ομως χρειαζεται οργανωση και αποφασεις, ετσι ωστε εστω και με το αιμα μου, να βοηθησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με λενε Μαρια και συμφωνω οτι ηρθε η ωρα να ξεσηκωθουμε δεν παει αλλο. κατι πρεπει να κανουμε για να σωθει η πατριδα .Ποιος ομως θα ηγηθει πρεπεινα υπαρχει εμπιστοσυνη μεταξυ μας να ημαστε ακομματιστοι καθαροι απο τα παλια παθοι για να μην μας [βαλουν καποιοι επιτιδειοι]παλι στον εμφυλιο .Ειμαι ετοιμη να παλεψω για τον ΧΤΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]