Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Μυρίζει στήσιμο" κρατικός διαγωνισμός με εκατομμύρια ευρώ

  • Τελικά, λεφτά υπάρχουν, αλλά μάλλον ο νόμος έχει πάει… διακοπές
Ένα σκάνδαλο ακόμη «τρέχει», αυτή τη φορά στον χώρο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που… εκσυγχρονίζεται. Κι αυτή τη φορά, το σύστημα δείχνει να είναι αρκετά σάπιο, αφού τελικά «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει», αλλά όπως πάντα ο λαός πληρώνει...
Συγκεκριμένα, στέλεχος επιχείρησης δημοσίου φορέα, διορισμένος από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. εταιρείας που «κυνηγάει» την ανάθεση έργου ύψους 2.686.320 €.

Το ιστορικό
Στις 17/03/2010 διεξήχθη ο διαγωνισμός της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Β-ΦΑΣΗ» (με Αρ. Πρωτ. 26091/29-12-2009).
Το έργο αφορά την ανάπτυξη, εγκατάσταση και υποστήριξη καινοτόμων συστημάτων πληροφορικής, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαχείρισης εκτελέσεων συνταγών φαρμακείων συμβεβλημένων με τους ΦΚΑ καθώς και τους ασφαλισμένους των ΦΚΑ, με γνώμονα την ταχύτερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συμβεβλημένων συνεργατών των ΦΚΑ (ιατρών, φαρμακείων).

Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές τα κάτωθι σχήματα εταιρειών:
  • INTRACOM A.E
  • SINGULAR LOGIC INTERGRATOR A.E.
  • Q & R A.E. – IMS A.E.
  • UNISYSTEMS A.E. (αποκλείσθηκαν λόγω λάθος υπολογισμού ΦΠΑ στην εγγυητική)
  • IONIS DEVELOPMENT A.E.
  • ΟΤΕ A.E. (αποκλείσθηκαν λόγω λάθος υπολογισμού ΦΠΑ στην εγγυητική)
  • ALTEC ABEE
  • GLOBO Α.Ε. – PANSYSTEMS Α.Ε.
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 324 απόφαση του Δ.Σ. της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. που λήφθηκε στη συνεδρίαση με αρ. 40/18.6.2010 απορρίφθηκαν οι προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ A.E. και UNISYSTEMS A.E.
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 424 απόφαση του Δ.Σ. της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. που λήφθηκε στη συνεδρίαση του με αρ. 54/28.2.2010 απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας INTRACOM A.E.
Δεν θα σχολιάσουμε το περίεργο του πράγματος, αφού αποκλείσθηκαν από τον εν λόγω διαγωνισμό εταιρείες όπως ο ΟΤΕ και η INTRACOM… Το αφήνουμε στην… φαντασία του καθενός, ενώ τονίζουμε πως ο ΟΤΕ έκανε λάθος υπολογισμό στο ΦΠΑ της προσφοράς του!!!

Το «ζουμί» της υπόθεσης
Το Παιγνίδι παίζεται ώστε να πάρει το Έργο η Q&R (QNR) που όπως προκύπτει, ο Νομικός Σύμβουλολς της Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ, κ. Γεώργιος Σταθάκος, είναι και συνιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας πληροφορικής QNR. Για την ιστορία, ο Σταθάκος ήταν τοποθετημένος στην Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ επί Νέας Δημοκρατίας και η σημερινή κυβέρνηση του ανανέωσε την σύμβαση προσφάτως, προκειμένου να καθαρίσει το έργο.
Μόλις όμως πήρε διαστάσεις η σχέση του με την εταιρία Q&R -η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό ως διεκδικητής του έργου- υπέβαλε ετεροχρονισμένα την παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ. της Q&R (QNR) την 28/2/2011. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ήταν άμεσος συνεργάτης της H.ΔΙ.Κ.Α. από το 2009...
Δεν ξέρω αν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο «βαρύ» είναι αυτό.
Είχε βγει άλλωστε και ένα αρθράκι που πέρασε στα πολύ «ψιλά».

"Νέο σκάνδαλο στην Η.ΔΙ.Κ.Α
Ο Νομικός σύμβουλος της εταιρείας που προσλήφθηκε επί Κοντού (πρώην πρόεδρος) είναι και συνιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας πληροφορικής QNR, (βλέπε ιστοσελίδα της), η οποία και έχει αναλάβει εκατοντάδες έργα στο Δημόσιο.
Ο νέος πρόεδρος τα έχει βρει με τον κο Σταθάκο μετά από εντολή της κα Δρέττα (Γεν. Γραμ. του Υπουργείου).
Και που γνωρίζει ο Σταθάκος την Δρέττα;
Μα από το ΥΓΕΙΑ στο οποίο ήταν επίσης νομικός σύμβουλος.
Άραγε θα ερευνήσει όλες αυτές τις συμπτώσεις ο εισαγγελέας;"


Ποιά είναι η ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ;
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), πρώην Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστού Κοινωνικών Υπηρεσιών (Κ.Η.Υ.Κ.Υ.), είναι φορέας παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής.
Έχει κοινωφελή χαρακτήρα, εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και ειδικότερα από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ).
Σκοπός της Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο είναι η πληροφορική εξυπηρέτηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η παροχή υπηρεσιών προς άλλους φορείς του Δημοσίου.
Η Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. διοικείται από επταμελές Δ.Σ. που διορίζεται με τριετή θητεία από τον αρμόδιο Υπουργό, έχει έδρα την Αθήνα και δεν έχει Υποκαταστήματα εκτός Αθηνών. Δεδομένου ότι εξυπηρετεί φορείς με πανελλήνια άρθρωση, έμμεσα η Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. εξυπηρετεί και την περιφέρεια (ασφαλισμένοι, αγρότες, συνταξιούχοι).

Το Δ.Σ. της Q&R
Νέα μέλη στο Δ.Σ. της Q&R εξέλεξε η γενική συνέλευση της εισηγμένης. Τα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι τα κάτωθι: Παναγιώτης Πασχαλάκης, Θεόδωρος Καραγιάννης, Νικόλαος Πασχαλάκης, Αθανάσιος Πουλιάδης, Λάμπρος Καρατάσιος, Γεώργιος Σταθάκος, Ιωάννης Σώλος. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης όρισε τους κ.κ. Γεώργιο Σταθάκο και Ιωάννη Σώλο ως μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ.

H απόφαση ανανέωσης σύμβασης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με το Σταθάκο για τρεις μήνες ακόμα
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Εγκρίνουμε δαπάνη 7.500,00€ για την ανανέωση 3 μηνών ακόμη της σύμβασης έργου με
το Δικηγόρο Αθηνών κ. Γ. Σταθάκο (Αρ. Μητρώου Δ.Σ.Α 17416/93), μέσω της οποίας
εξασφαλίζεται Νομική κάλυψη για την Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ για την περίοδο 1/2/2011 ~ 30/4/2011
έναντι καθαρής μηνιαίας αμοιβής 2.000,00€ και μέχρι όπου στελεχωθεί το προβλεπόμενο
στο Νέο Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας Γραφείο Νομικής Υποστήριξης. Στις
υποχρεώσεις του Δικηγόρου συμπεριλαμβάνονται νομικές εντολές πάσης φύσεως
συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων σε δικαστήρια, γνωμοδοτήσεις, επεξεργασία και
υποβολή προτάσεων, παράσταση σε Συμβούλια και Επιτροπές κλπ και γενικότερα οι μέχρι
σήμερα ισχύοντες όροι. Το καταβλητέο είναι 2.575,00€ με Φ.Π.Α.
dd/ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ/ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 2011
ΒΛΑΣΙΟΣ ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Είναι πολλά τα λεφτά...
Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική διακήρυξη της οποίας ο προϋπολογισμός είναι 1.680.000 € με δικαίωμα προαίρεσης (πονηρή επέκταση) 504.000 €. Να τονίσουμε πως σε όλες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Δηλαδή το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.184.000 € συν ΦΠΑ 23%, και με γενικό σύνολο 2.686.320 € .
Αν σκεφθούμε πως ο τζίρος της εταιρίας Q&R για το 2010 ήταν 3.500.000 €, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο οιοσδήποτε πως το συγκεκριμένο έργο κρύβει πολύ «λίπος»…

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καποιος βουλευτης να θεσει αυτο το ερωτημα εστω και τωρα υπαρχει?
    Εστω και τωρα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μιας και κάνετε αυτή την δήθεν αποκάλυψη, δεν ψάχνετε λίγο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αναθέσεις 30 εκ ευρώ σε συγκεκριμένη και μόνο εταιρεία τα τελευταία 5 χρόνια ;
    Το Υπ. Οικονομικών και την Intracom ? To Υπ. Δικαιοσύνης και την Unisystems ?

    Anaconda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Anaconda με χαρά να δεχτούμε στο e-mail μας πληροφορίες σχετικές που θα μας στείλεις για να ερευνήσουμε περαιτέρω το θέμα.
    Πίστεψέ με, αρχίσαμε από τα μικρά σκάνδαλα. Θα ακολουθήσουν και άλλα, πολύ μεγαλύτερα και θα αγγίξουμε ένα σκάνδαλο δισεκατομμυρίων που αφορά όλους τους Έλληνες. Πραγματικά την κρίση την έχουν κάνει ευκαιρία κάποιοι, αλλά ευκαιρία πλουτισμού... δικού τους και όχι των πολιτών. Περιμένουμε πληροφορίες σου σχετκά με όσα ανέφερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]